avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie P10
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie P10

Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa intreprind ca sa pot beneficia de pensia intreaga.Stagiul total de cotizare este 38 si 6 luni.Am fost disponibilizat cu un an inainte de a implini varsta de 60 de ani . In timp ce lucram am absolvit o facultate si masteratul dar acestea nu sunt trecute in cartea de munca pentru ca atunci cartile de munca s-au strans si nu au mai fost trecute pur si simplu . Pot beneficia la pensie de avantajul faptului ca am facut aceste studii superioare ? Exista vre-un formular de cerere catre Directia Muncii pentru recalculare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
make45, utilizator
Cel mai recent răspuns: make45 , utilizator 14:46, 10 Decembrie 2017
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati nu se inscria in carnetul de munca. Iar masteratul nu are nicio legatura cu pensia.

Directia Muncii nu mai exista de mult .... de pensii se ocupa Casele de pensii.

Pentru recalculare, daca nu vi -sa luat in considerare anii de facultate urmati la cursurile de zi, trebuie sa depuneti diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi..
Dar se fac acum recalculari de pensii ca asa se aude ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se fac recalculari pe legea 216/2017.
Va incadrati in acesta recalculare
Depuneti la casa locala:
-O cerere de recalculare in baza legii 216/2017
-Un cupon de pensie
-Copie dupa B.I. sau C.I.
De unde iau codul personal de asigurari sociale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu depuneti cererea tip.
Depuneti o cerere scrisa de mana(sau scoasa la calculator).
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumulare salariu cu pensie de urmas 23valeria 23valeria Fiica mea are 23 de ani si a absolvit in iulie facultate. Ea a beneficiat pe parcursul studiilor universitare de pensie de urmas Intentioneaza ca in anul ... (vezi toată discuția)
Cum introduc in cartea de munca studiile superioare make45 make45 Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii. In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie fara toti anii de facultate aidu aidu Am primit decizia, in care au fost retinuti aproape 11 ani vechime, dintre care 5 asimilati (facultate). Cand am depus dosarul am anexat 1 singura diploma de ... (vezi toată discuția)