Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa intreprind ca sa pot beneficia de pensia intreaga.Stagiul total de cotizare este 38 si 6 luni.Am fost disponibilizat cu un an inainte de a implini varsta de 60 de ani . In timp ce lucram am absolvit o facultate si masteratul dar acestea nu sunt trecute in cartea de munca pentru ca atunci cartile de munca s-au strans si nu au mai fost trecute pur si simplu . Pot beneficia la pensie de avantajul faptului ca am facut aceste studii superioare ? Exista vre-un formular de cerere catre Directia Muncii pentru recalculare ?
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati nu se inscria in carnetul de munca. Iar masteratul nu are nicio legatura cu pensia.
Directia Muncii nu mai exista de mult .... de pensii se ocupa Casele de pensii.
Pentru recalculare, daca nu vi -sa luat in considerare anii de facultate urmati la cursurile de zi, trebuie sa depuneti diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi..
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se fac recalculari pe legea 216/2017.
Va incadrati in acesta recalculare
Depuneti la casa locala:
-O cerere de recalculare in baza legii 216/2017
-Un cupon de pensie
-Copie dupa B.I. sau C.I.