Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa intreprind ca sa pot beneficia de pensia intreaga.Stagiul total de cotizare este 38 si 6 luni.Am fost disponibilizat cu un an inainte de a implini varsta de 60 de ani . In timp ce lucram am absolvit o facultate si masteratul dar acestea nu sunt trecute in cartea de munca pentru ca atunci cartile de munca s-au strans si nu au mai fost trecute pur si simplu . Pot beneficia la pensie de avantajul faptului ca am facut aceste studii superioare ? Exista vre-un formular de cerere catre Directia Muncii pentru recalculare ?
Am gasit un formular (orientativ) in care se spune :== recalcularea drepturilor de pensie în baza Legii nr.216/2017 pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.==.Este corecta formularea ? sa nu in totalitate ?
Se poate trimite si online ?
Nu vreau sa par pisalog dar formularea ==sistemul unitar de pensii publice== ma priveste si pe mine? Eu am lucrat in sistemul privat , la o banca (BCR)