avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie P10
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie P10

Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa intreprind ca sa pot beneficia de pensia intreaga.Stagiul total de cotizare este 38 si 6 luni.Am fost disponibilizat cu un an inainte de a implini varsta de 60 de ani . In timp ce lucram am absolvit o facultate si masteratul dar acestea nu sunt trecute in cartea de munca pentru ca atunci cartile de munca s-au strans si nu au mai fost trecute pur si simplu . Pot beneficia la pensie de avantajul faptului ca am facut aceste studii superioare ? Exista vre-un formular de cerere catre Directia Muncii pentru recalculare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
make45, utilizator
Cel mai recent răspuns: make45 , utilizator 14:46, 10 Decembrie 2017
Am gasit un formular (orientativ) in care se spune :== recalcularea drepturilor de pensie în baza Legii nr.216/2017 pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.==.Este corecta formularea ? sa nu in totalitate ?
Se poate trimite si online ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
make45, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corecta.
Nu cred ca se poate online.
Personal, sau prin posta cu confirmare de primire.
Nu vreau sa par pisalog dar formularea ==sistemul unitar de pensii publice== ma priveste si pe mine? Eu am lucrat in sistemul privat , la o banca (BCR)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sistemul bancar nu are sistem propriu de pensii.
Apartine tot de sistemul public.
Va dati seama dupa datele din decizie.
MULTUMESC ,SARBATORI FERICITE SI TOT CE VA DORITI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare salariu cu pensie de urmas 23valeria 23valeria Fiica mea are 23 de ani si a absolvit in iulie facultate. Ea a beneficiat pe parcursul studiilor universitare de pensie de urmas Intentioneaza ca in anul ... (vezi toată discuția)
Cum introduc in cartea de munca studiile superioare make45 make45 Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii. In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie fara toti anii de facultate aidu aidu Am primit decizia, in care au fost retinuti aproape 11 ani vechime, dintre care 5 asimilati (facultate). Cand am depus dosarul am anexat 1 singura diploma de ... (vezi toată discuția)