avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta de renuntare la urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta de renuntare la urmarirea penala

Buna ziua,
Din 15 august, de cand am condus masina cu numerele expirate (o distanta scurta si pe niste drumuri secundare), am tot prelungit dovada permisului de conducere, fiind cu dosar penal si permisul luat (mentionez ca n-am mai avut niciodata astfel de probleme).In 7 ianuaria mi-a expirat dovada si am fost sa o prelungesc insa am fost anuntat ca dosarul a fost solutionat si sa astept acasa solutionarea.Astazi, iata ca a si venit.Nu scrie niciunde suspendarea permisului sau vreo amenda, doar ORDONANTA de renuntare a urmaririi penale, dispunerea procurorului pt renuntarea urmaririi penale. In acest caz, pot merge la rutiera sa-mi dea mai multe imformatii? sau chiar si permisul (cu putin noroc) ? Multumesc mult'1
Cel mai recent răspuns: Ionuttp , utilizator 18:53, 5 Februarie 2015
Da. Mergeți cu ordonanța și vă luați permisul înapoi.
Este posibil sa va suspende dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile.
Da, probabilitatea de a se proceda asa este de 99.99%...ca 100% in justitie nu exista...
Exact asa s-a si intamplat.Suspendarea a inceput de cand mi-a expirat ultima dovada (07.01.2015).Am aproape 30 zile.Insaa, exista acel test care mi s-a spus ca este obligatoriu in cele 90 zile, intrebarea este, daca promovez acel test perioada de suspendare se reduce la jumatate?Va multumesc pentru ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand cu permisul suspendat si s-a intocmit dosar penal. este corecta perioada de suspendare a dreptului de a conduce? marius_i marius_i Problema mea este: 1. Permisul de conducere mi-a fost suspendat 30 de zile pentru nerespectarea culorii rosii la semafor. 2. Am fost surprins conducand in ... (vezi toată discuția)
Numere roșii expirate. de ce mi s-a suspendat permisul 120 de zile în total? Claudiu cioi Claudiu cioi Buna seara! Numele meu este claudiu intamplarea pe scurt Am condus cateva ore cu numere expirate ..mi a fost reținut permisul dovada 15 zile ... am condus ... (vezi toată discuția)
Eliberare permis conducere dupa solutionare dosar penal Gabi0740 Gabi0740 Buna ziua, In urma cu 4 luni am fost prins ca am condus o motocicleta neinmatriculata pe drum public. Dosarul a fost trimis la parchet si zilele astea s-a ... (vezi toată discuția)