avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere chiar daca sunt pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere chiar daca sunt pe perioada determinata

Buna ziua. Am fost angajat la o institutie bugetara de invatamant ca personal nedidactic un urma unui concurs. Mentionez ca am fost angajat pe perioada determinata de 12 luni. Dupa aproximativ doua saptamani conducerea institutie respective a hotarat ca sa faca o concediere colectiva intre care ma numar si eu printre angajati. As vrea sa stiu daca este legala concedierea mea datorita faptului ca sunt angajat pe o perioada determinata si as mai avea in 11 luni jumatate pana la expirarea contractului de munca. Mai mentionez ca nu sa defiintat locul de munca in care am fost angajat. M-ar mai interesa daca beneficiez de salarii compensatorii datorita concedieri neimputabile salariatului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 3 Februarie 2015
Orice tip de c.i.m. poate inceta in conditiile mentionate in Codul Muncii.

Prin urmare, chiar daca ati incheiat un c.i.m. pe durata determinata, acesta poate inceta, in conditiile legii , si inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea unui contract individual de munca este echivalent cu angajarea? eduardvl eduardvl Se da urmatoarea speta: Salariat contractual, angajat intr-o institutie bugetara, cu Contract Individual de Munca (CIM) pe perioada determinata. Salariatul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in urma incheierii contractelor individuale de munca pe perioada determinata, cumulate elena_mergeani elena_mergeani Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: In 22 septembrie 2009 m-am angajat la o societate ... (vezi toată discuția)
Legea nr.134/2014 Danaioana Danaioana Buna dimineata, Referitor la Legea nr.134/2014, ce se intampla cu un angajat- institutie publica- care indeplineste varsta standard de pensionare si stagiul ... (vezi toată discuția)