1. Este corect că, unui pensionar, i se poate incheia, intr-o institutie bugetara, un CIM initial, pe perioada determinata, de doar 12 luni si nu de maxim 36 luni conform Codului Muncii?
Care este cadrul legal in acest sens, avand in vedere ca in Codul Muncii art. 84 alin. 1 stipuleaza: Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni?
2. Dupa expirarea perioadei contractuale, se mai poate prelungi CIM respectivului salariat, in conformitate cu art. 82 si art 83 Codul Muncii, cu inca o perioada de 12 luni, in conditiile in care in anul in care ii expira CIM-ul, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice (Exemplu art. 14 alin. 1 din OUG 90/2017)?
Cine il obliga pe angajator sa incheie direct c.i.m. pe durata maxima de 36 de luni ???
C.i.m. poate avea o durata de la o zi pana la maxim 36 de luni, avand in vedere dispozitiile citate de dvs.
Da, durata c.i.m. se poate prelungi in conditiile mentionate in legislatie.
...
Am primit o informatie ca in institutiile bugetare nu se poate incheia un CIM cu perioada mai mare de 12 luni pentru angajatul pensionar. Eu unul nu am gasit actul respectiv!
......
Deci sa inteleg ca prelungirea CIM-ului nu este asimilat cu o "angajare"!
.....
~ final discuție ~