avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu mama

In cazul unei custodii comune a minorului, domiciliul copilului (stabilit prin conventie la domiciliul mamei str nr etc) in cazul in care mama isi schimba domiciliul, in acelasi oras dar la alta locatie, trebuie sa ceara acordul tatalui copilului? Ce se intampla in cazul unui refuz?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:10, 3 Februarie 2015
Nu are relevanta daca mama isi schimba domiciliul.
Nu aveți nevoie de acordul dacă mutatul copilului nu afectează exercitarea autorității părintești de către celalalt părinte, îl anunțați doar.
Nu contează dacă mama își schimbă domiciliul. Însă, în cazul în care noul domiciliu al mamei nu este corespunzător creșterii și educării copilului, tatăl ar putea cere modificarea măsurilor luate de către instanță deoarece interesul superior al copilului primează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor ContSters291729 ContSters291729 in urma divortului s-a stabilit domiciliul minorului la mama si exercitarea autoritatii in comun. daca la un moment dat, mama doreste sa schimbe domiciliul ei ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea adresa domiciliu minor Antonan Antonan Am divorțat anul trecut. Acum, am schimbarea adresa mea, în același oraș. Fiul meu trăiește cu mine. Cum pot modifica, de asemenea, ... (vezi toată discuția)