avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA agricultura -norma pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA agricultura -norma pe venit

cu respect, va rog spuneti-mi si mie exact ce documente imi trebuiesc pt a tine contabilitatea unui pfa M141 subventii guvernamentale UE-norma pe venit?ce mai trebuie afara de Registrul de incasari si plati ? cu ce cheltuieli /venituri incep in acest registru ? pot trece si platile efectuate catre registrul comertului cand am innfiintat pfa,sau plata proiectului? ce trebuie mai exact sa trec atat la incasari cat si la plati? multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 08:17, 4 Februarie 2015
Vi se aplica prevederile din codul fiscal art. 49 Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
.....
(8) Contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligaţia să completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidenţă fiscală şi nu au obligaţii privind evidenţa contabilă.

Toate documentele de achizitii si plata pe pfa dar si de incasare venituri le indosariati si le pastrati.
In registrul jurnal de incasari si plati completati doar partea de incasari.
Registrul de care e vorba in articolul din codul fiscal inca nu a aparut pe piata.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform art.69 al. 8 din codul fiscal : contribuabili care desfășoară ... tory_bei tory_bei Conform art.69 al. 8 din Codul fiscal : Contribuabili care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au ... (vezi toată discuția)
Registre si jurnale obligatorii la pfa la norma de venit in 2015 dorincornea dorincornea Exista foarte multe articole mai vechi in legatura cu registrele obligatorii pentru un PFA la norma de venit insa nu este foarte clar cum se modifica ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la un pfa in domeniul educațional Magda77? Magda77? Eu am un PFA in domeniul educațional și am contract de colaborare cu un centru after Scholl finanțat de către primărie . Astfel că eu prestez servicii ... (vezi toată discuția)