Buna seara! Am achizitionat de curand o masina de la o persoana care avea masina in custodie in urma faptului ca masina a fost declarata furata dupa ce a cumparato fiind cumparator de buna credinta.
El putea vinde aceasta masina doar prin contract de vanzare-cumparare ?
ce vina am eu si ce pot face ca sa ii dau masina inapoi?
Va multumesc!
Lucrurile vor decurge astfel: cei de la furturi auto vor veni si vor ridica autovehiculul de la d-voastra, d-voastra urmand sa va scoateti paguba de la cel ce v-a vandut cai verzi pe pereti, mai exact ceva ce nu era al lui.
Afirmatia d-voastra ca ,,n-am stiut", nu tine si nu tine pt. ca n-ati parcurs toti pasii pe care-i presupune vanzarea/cumpararea unui autovehicul.
Daca ati fi procedat conform reglementarilor legale ati fi descoperit la un moment dat ca nu puteti cumpara autovehiculul.
Nici ,,argumentul" ca ,,toata lumea face asa" (nu finalizeaza vanzarea/cumparare pt. a evita plata timbrului de mediu, dar si din alte motive), nu tine.
Situatia cea mai fericita pt. d-voastra ar fi ca asa-zisul vanzator sa va restituie cat i-ati dat si sa-i dati masina sa se spele pe cap cu ea.
Daca ati fi fost abil (dar n-ati fost !), v-ati fi putut proteja, incheind cu ,,vanzatorul" un act prin care sa-i ,,puneti" in brate toate riscurile, inclusiv in situatia in care ar fi vandut autovehiculul grevat de vreo sarcina.
si in situatia asta in care eu raman fara masina si astept sa imi recuperez de la el prejudiciul,
totusi el a vandut o masina care printr-o hotarare judecatoreasca este obligat sa nu o instraineze. Ce se i se va intampla in acest sens?
@ki77
In locul d-voastra eu mi-as face griji de unde-mi voi recupera banii :yes:
Teparii n-au bunuri, imobile, conturi care sa poata fi executate.
Apoi ce va faceti daca teparul va declara la parchet ca stiati e situatia juridica a autovehiculului dar ati inteles sa va asumati riscul, iar el v-a mai lasat ceva din pret?!
Uite cate motive de ingrijorare aveti si abia dupa ce le solutionati pe astea purtati-i de grija escrocului.
Da, slabe sanse sa iesiti bine insa daca toate actele aratau OK si ati fost de buna-credinta ar trebui sa pastrati bunul.
Insa, este foarte greu de obtinut asa ceva.
Ce valoare are masina ?
Ca sa stim despre ce sanse ati avea...
Dl Goe va sperie prea tare!.Eu cred ca lucrurile stau cam asa : pentru a se evita plata taxei de prima inmatriculare ,proprietarul (cel care a declarat-o acum furata) a incasat banii ca pentru vanzare de la cumparator(cel de la care la randul dvs ati cumparat masina) dar nu a facut act de vanzare-cumparare ci de custodie(se practica).Probabil pentru a nu-i pierde urma si sa ramana cu taxe de platit(in principal impozit dar poate aparea si o amenda de rovinieta sau altceva) acum a declarat-o furata.Sau poate cel de la care ati cumparat-o mai avea ceva de achitat, ma rog...sunt mai multe variante.Cred ca asta e blantul slabiciunilor si la o cercetare atenta politia va vedea ca furtul nu sta in picioare. asa ca stati linistit.