avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... concediu medical sau pensie de invaliditate ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

concediu medical sau pensie de invaliditate ?

Buna ziua, as dori sa stiu in ce conditii se aproba pensia de invaliditate ?
Aceasta intrebare o pun in numele unei rude .Locuieste in Arad este vaduva , are 55 ani si lucreaza intr-o fabrica unde sta numai in picioare.
Dar sa incepem cu inceputul are trei operatii la piciorul drept,in momentul de fata piciorul inca o doare, se umfla si nu poate merge mult sau sa stea in picioare, deci, la serviciu ii este foarte greu sa stea in picioare 8 ore.
Prima operatie a avut loc in anul 2012 a avut un chist sub genunchi mare cat un ou, medicii i-au spus ca este chist popliteu, l-au scos, in urma operatiei a beneficiat de concediu medical pana si-a revenit apoi a mers la lucru.
Durerile au continuat si deplasarea a fost tot mai grea, dupa mai multe investigatii dupa un an de zile s-a descoperit existenta mai multor chisturi pe tot piciorul drept mai exact pe lungimea femurului. A fost programata pentru o noua interventie chirurgicala pentru biopsie, de atunci mai exact din februarie 2014 a inceput calvavarul, incizia, interventia s-a facut pe lungimea genunchiului, rotula a fost practic sexionata, de atunci are dureri ingrozitoare,si se depalseaza tot mai greu.din februarie si pana anul acesta in 24 ianuarie a beneficiat de 270 de zile de concediu medical.Avea 90 de zile date de medicul specialist,apoi in urma operatiei de biopsie a primit prin comisie de la medicina muncii inca 90 zile, si la ultima operatie , a treia , pentru artroscopie, a primit iar 90 de zile prin ministerul sanatatii cu trimitere de la medicina muncii din arad.
In urma operatiei de artroscopie s-a constatat ca este nevoie de o proteza de genunchi.S-a facut cererea, de medicul specialist, a fost inscrisa pe lista de asteptari pentru proteze dar, de concediu medical nu mai poate beneficia, doctorul de la medicina muncii au trimis dosarul la bucuresti pentru aprobarea pensiei de invaliditate a fost trimis in decembrie cand inca doamna ( ruda mea ) era in concediu medical si a primit in 2.02.2015 raspuns ca dosarul s-a respins.Am vrea sa stim de ce ? si daca am putea trimite un alt dosar si unde?sau daca mai putem cere concediu medical, in cazul in care primeste proteza si bineinteles este nevoie de o alta operatie ,nu-i corect ca dupa 25 de ani sau poate mai multi , acum cand a ajuns asa bolnava dupa atatea interventii si pana la urma sa ajunga la proteza sa nu i se accepte dosarul de pensie de invaliditate.Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face, unde mai putem cere lamuriri ?? Va multumim !















































Cel mai recent răspuns: tatianafloca , utilizator 22:51, 6 Februarie 2015
1. Puteti face contestatie la decizia de neacordare a pensiei de invaliditate.

2. Solicitati sa vi se spuna si motivul neacordarii pensiei de invaliditate.
Multumesc frumos pentru raspuns, o sa depunem contestatie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap foaie foaie sotul meu a depus un dosar pentru a-i acorda un grad de handicap, la prezentare doctorita ia spus ca ii da grad accentuat , ca apoi sa-i vina acasa decizie ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei de invaliditate respinsa marian_26 marian_26 ma numesc [Editat] din Rm Valcea am 50 de ani si mi-am pierdut capacitatea de munca , in urma a 2 operatii la genunchiul stang de gonatroza am fost in medical ... (vezi toată discuția)
Reintegrare dupa accident de munca GELUsoltan GELUsoltan Buna ziua! In luna februarie am avut accident de munca in cadrul unei firme private de CF marfa in urma caruia am ramas fara un picior deasupra genunchiului . ... (vezi toată discuția)