avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cumul indemnizatie crestere copil si prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cumul indemnizatie crestere copil si prenatal

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata cu norma inteaga si in paralel desfasor si activitati independente ( am un cabinet individual de psihologie, fiind inscris la Finante ca si profesie liberala). Angajatorul a platit toate contributiile la stat iar eu de la cabinet pe langa impozit pe profit am platit sanatatea. Intrebarea este daca pot beneficia de indemnizatia de prenatal / lausie si ulterior de cea pentru cresterea copilului, din ambele parti? Daca da, ce trebuie sa fac in acest sens? Multumesc anticipat pentru atentia acordata!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
rteodora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 4 Februarie 2015
1. Daca in calitate de membru al cabinetului individual ati platit la CJAS si cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate din ambele locuri de munca.

2. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este numai una singura si ea se plateste de catre Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) si la calculul indemnizatiei se au in vedere toate veniturile dvs. profesionale, din toate sursele.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre-post natal Nycolyno Nycolyno Buna ziua am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concediu pre-post natal . Sunt angajata la doua firme (jumate de norma la fiecare) si as dori sa raman in ... (vezi toată discuția)
cas pt o profesie liberala bisu bisu Daca platesc CAS si CASS intr- o profesie liberala imi pot lua concediu de maternitate ? Sau daca am contract de 4 ore la firma, mai platesc CAS si CASS pt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)