avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. sunt fost sofer taxi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. sunt fost sofer taxi

am oproblema mai dificila si as dori sa stiu in ce situatie sunt!; am avut mai multe dosare penale pentru infractiunea de circulatie cu permisul suspendat si am la majoritatea dintre ele neinceperea urmariri penale .... la doua dintre fapte am fost condamnat cu executare un an si miam ispasit pedeapsa dar nu mi sa anulat in instanta dreptul de a conduce.. am fost la udriste sa implementez dosarele pe care le am cu nup si pentru condamnare mi sa spus ca trebuie sa mearga la domnul comandant pentru a-mi stabili situatia juridica in legatura cu permisul meu....specific instanta nu mi-a anulat permisul. as dori sa stiu daca domnul comandant de la udriste imi poate anula dreptul de aconduce din cauza condamnari?? va mulltumesc

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:39, 4 Februarie 2015
Instanta de judecata nu anuleaza permisul de conducere ci seful politiei rutiere in baza hotararii judecatoresti.

HG1391-raOUG195
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevazute la art.114 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, în baza hotarârii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din România,

Permisul il puteti considera anulat, trebuie sa sustineti examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - anulat sau nu? Silviu. Silviu. Buna Ziua! In 2011 am fost prins la volan cu o concentratie de 0.65 alcool in aer expirabil...la analize mi-a iesit 1.1 si 1.2 in sange.....in 2015 am fost ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare ric_85 ric_85 Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada ... (vezi toată discuția)