avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis auto - anulat sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis auto - anulat sau nu?

Buna Ziua! In 2011 am fost prins la volan cu o concentratie de 0.65 alcool in aer expirabil...la analize mi-a iesit 1.1 si 1.2 in sange.....in 2015 am fost condamnat la 8 luni inchisoare avand si suspendari am facut 2 ani si 6 luni inchisoare.....intrebarea este; am permisul anulat sau nu? pentru ca in decizia instantei pentru aceasta fapta am fost condamnat la 8 luni inchisoare nu precizeaza nimic de permis...Exista vreo posibilitatea sa nu fie anulat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:39, 9 Octombrie 2017
Permisul se anuleaza in baza hotararii judecatoresti definitive de catre seful politiei rutiere si nu de catre judecator.

Articolul 203-HG1391/2006
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţa din România;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere renghea_relu renghea_relu am fost trimis in judecata pentru art 87, alin 1 OUG 195/2002, si am primit urmatoarea hotarare: in baza art. 87, alin 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere branea branea in octombrie 2014 mi s-a deschis dosar penal pentru alcool la volan. in aprilie 2015 am fost judecat. am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Imparatul Imparatul Un cetatean din Basarabia, prieten cu mine a fost prins baut la volan, pentru ca a mers cu masina 400m. I s-a facut dosar penal, avand in sange 1,9 la mie ... (vezi toată discuția)