va multumesc pentru raspunsurile date.dar marea problema e ca la 7 ani si o luna vechime ,in decizia mea scrie ca ca primesc somaj intre 21 04 2009 / 21 01 2010 .ESTE CORECT? CE TREBUIE SA FAC? UNDE TREBUIE SA CONTEST?
1. Trebuie sa va incadrati in termenul de contestare mentionat de decizie, calculat de la data de primire, altfel riscati pierderea procesului pt tardivitatea formularii contestatie.
2. Litigiile de acest gen se contesta la tribunal si sunt fara taxa de timbru (gratis).
Inocentia
in farsit ,dupa lupte seculare am reusit sa-mi depun si eu dosarul pentru somaj..........=D>e o victorie totusi!vroiam sa va intreb ceva:daca ajofm la un moment dat imi ofera o slujba in care salariul este de 500 lei,iar indemnizatia de somaj este de 460 lei,chiar sunt obligata sa accept jobul?( avand in vedere ca am un pui mic acasa de 2 ani si o luna care are nevoie de mine si am contribuit la stat totusi 7 ani consecutiv la acelasi angajator)asta ca sa nu pierd si indemnizatia de somaj?si inca o intrebare:doresc sa ma inscriu la facultate in vara aceasta ,ca stiti cum e :orice sut in fund ,e un pas inainte !a trebuit sa mi se intample cateva nedreptati ca sa-mi dau seama ca trebuie sa fac ceva cu mine ,pentru a fi mai respectata in viitor , si pentru un viitor mai bun pentru copilul meu. Chiar mi se suspenda dreptul de a mai beneficia de somaj? dupa ce m-am luptat atat ,dupa ce v-am batut la cap cu atatea intrebari si probleme ca sa nu pierd macar ``dreptul la somaj``; va multumesc!
1. Dvs veti accepta un post conform pregatirii dvs profesionale. Ca urmare, fiind absolvent de liceu nu veti putea fi obligata sa va angajati pe un post de muncitor necalificat, care primeste un salariu brut de minim 600 lei.
2. Fiind vorba de indemnizatie de somaj in calitate de persoana provenita din munca si nu ca absolvent, puteti sa va inscrieti linistita la facultate, veti beneficia in continuare de indemnizatia de somaj.