avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nedreapta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nedreapta

Buna ziua!
Am fost amenintat ca voi fi concediat pentru ca am refuzat sa conduc o masina de la firma care nu are talon.
Acum doua luni din cauza problemelor la directie talonul a fost suspendat si eu am ramas fara permis. Am dat acel examen si mi-am recuperate permisul intr-o luna... dar nu vreau sa raman iarasi fara el si am refuzat sa conduc masina care e neregula.
Ei spun ca au reparat masina dar nu inteleg de ce nu au talonul...
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 4 Februarie 2015
Vă sfatuiesc să nu încălcați legea. Dacă vă vor concedia ca urmare a refuzului dvs de a conduce un autovehicul necorespunzător pe drumurile publice puteți contesta decizia de concediare.
Probabil ca nu vor motiva concediarea asa.. vor gasi alte motive.
Cum pot dovedi ca asta a fost motivul real al concedierii?
Se poate dovedi prin orice mijloc de probă.
In litigiile de munca chiar daca sarcina probei o are angajatorul si dvs puteti veni cu contraprobe impotriva a ceea ce afirma angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesor autoturism tras la raspundere pentru instrainare auto alexhm alexhm sunt un posesor auto nu am permis si am instrainat masina unui angajat care nu avea permis si a facut accident si sunt luat la raspundere pentru ca iamdat ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Incredintare masina unei persoane fara permis, masina proprietate personala a acestuia Georgegsx Georgegsx Am mers cu masina unui prieten care nu are permis,o sa dea examenul intr-o saptamana,pana am ajuns la destinatie unde imi cere sa-l las sa parcheze el masina. ... (vezi toată discuția)