avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copilul minor si pasaportul expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copilul minor si pasaportul expirat

Buna ziua, fetitei mele i-a expirat pasaportul si momentan nu putem ajunge in tara suntem in Germania ,deci o sa mergem aici la amabasada sa il reinoim problema este ca dureaza pana la 1 luna am inteles si noi in perioada asta trebuie sa plecam in alta tara tot in Europa .Cu ce se legitimeaza ca e minora si nu mai avem decat certificat de nastere .Se da ceva de la ambasada?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:58, 11 Iulie 2018
Cum sa nu se poata... Spuneti-le sa citeasca HG 1087/2013 care modifica si completeaza Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005, poate nu au varianta actualizata a legii:

18. Articolul 14 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 14
(1) Pasaportul simplu electronic se ridica de la serviciul public comunitar sau de la misiunile diplomatice si de la oficiile consulare ale Romaniei in strainatate unde a fost depusa cererea ori, dupa caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate pentru care a optat solicitantul.
(2) In functie de optiunea solicitantilor, pasaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la resedinta titularului ori, dupa caz, la domiciliul sau la resedinta persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de catre acestia a cheltuielilor de expeditie.

[ link extern ]
Listati daca nu va cred.
Va multumesc de raspuns! Sunt uimita de rea vointa functionarului sau de prostia lui desi la ce haos era acolo azi ...prima vizita la consulatul Roman din München a lasat mult de dorit.....lipsa de organizare ,nu raspund la telefoane oamenii disperatii care conduc si cate 400 de km sa fie trimisi acasa (acelasi pacalici ca altfel nu am cum sa ii spun la intrare care face legea ..acealasi mers pe pile si relatii. Exista posibilitatea unei reclamatii pentru consulat ?
Am fost astazi si am depus actele 200 de km dus si 200 intors si au zis ca pot sa mai vin inca 400 km si in aprilie #-o.O sa vad daca pot sa mai rezolv ceva printr- un email dragut.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
ContSters116232, utilizator
Nu stiu daca rezolvati prin e-mail, optiunea de expediere la o anume adresa trebuia exprimata la depunerea cererii - incercati. Puneti-i textul legii si scrieti ca ii veti face reclamatie la MAE. Si chiar puteti sa-i faceti, cei care nu se straduiesc sa invete macar dupa ce ajung in astfel de pozitii o merita din plin.

Sunt mai multe adrese unde puteti scrie: opinia_ta@mae.ro, relatii_cu_publicul@mae.ro
si, de ce nu, ministru@mae.ro.
Optiunea de a primi pasaportul la domiciliu ori in alta institutie de stat trebuia sa fie facuta in momentul depuneri cererii la care trebuia sa anexati copie dupa chitanta de achitare a costului aferent. Personal nu stiu daca acum mai puteti face ceva in acest sens. Sa ne scrieti cum ati rezolvat in cele din urma.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc foarte mult pentru adrese si raspunsuri o sa le scriu acum un e-mail ca numai asa raspund sa vad ce zic.
Ma bucur ca am plecat din tara si ma deprim cand ma gandesc ca la 3 ani am de a face cu aceste institutii si cu uimire aflu ca renuntarea la cetatenia romana te ajunge cam 2000 de euro......Deci daca in 3-4 ani iau cetatenia germana si o am si pe cea romana mai sunt obligata sa am acte romanesti pasaport buletin sau pot sa le fac doar pe cele nemtesti(adica scap de consulat sau nu scapi niciodata):)??

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si pasaport fulga fulga Buna ziua am o intrebare ptr cine poate sa ma informeze traiesc in Elvetia de 16 ani m-am casatorit in 1996 dupa un an de zile am avut pasaportul romanesc care ... (vezi toată discuția)