avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Achizitionarea de Software sh
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Achizitionarea de Software sh

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii.
Multumesc!
Mai corect spus: exista soft cu licenta sau fara licenta. Din cate stiu eu, pana acum niciun tribunal romanesc nu a recunoscut drept valabili termenii licentelor software (EULA), deci chestia ca eu daca am soft cu licenta mi-ar fi interzis sa-l revand altcuiva nu e demonstrata. De ex. daca strecor in termenii licentei ca utilizatorul trebuie sa-mi plateasca cate 100 RON la fiecare doua zile, ma tem ca acordul dat licentei nu va fi recunoscut drept contract incheiat in mod legal. Adica se aplica sec ce spune legea: pirateria software trebuie pedepsita, revanzarea de soft nu este in mod explicit interzisa de lege, deci este permisa.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator
pai de ex. am cumparat un joc de la cineva , adica sh, il folosesc pentru mine ca pers. fizica. e legal? sau trebuia sa imi inmaneze factura pe care a primit o cand l-a cumparat?
Am cumparat microsoft office, fara nici un act, de la cineva si il folosesc acasa, aduc atingere cu ceva dreptului de autor?
In privinta jocului achizitionat, nu veti avea probleme, dar riscati daca actualizati Office-ul, fara licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta sala jocuri playstation 4 claudiujc claudiujc buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)