buna ziua. eu am o problema cu mostenirea tatalui meu in viata. care vrea sa dezbata mostenirea de la tatal lui(bunicul) decedat. tata are o singura sora la ea sunt toate actele (de deces casatorie titluri de proprietate) in total ar fi 10ha teren agricol de impartit si am inteles ca ar fi impartit pe mai multe titluri. problema este ca sora ascunde unul dintre ele si spune ca nu ar exista, ca este teren mai putin de impartit. intrebarea mea este unde ne putem adresa ca sa aflam cat teren a fost in total in proprietatea bunicului, si daca unul din titluri nu exista ce putem face.si mai departe ce urmeaza pentru a intra in posesia mostenirii. va multumesc.
Puteti cere de la Cartea funciara extrase de carte care vor fi folosite pentru a stabili cota succesorala. Pentru asta e obligatoriu sa fie stiut nr de carte funciara/nr cadastral/nr cadastral provizoriu. Daca acestea nu se cunosc se poate face cerere de identificare la OCPI de care apartine bunul dar trebuie cunoscuta adresa.
va multumesc foarte mult pentru ajutor. si daca imi permiteti mai am o nelamurire tot legata de problema cu pamantul pe care tatal meu la neglijat. dupa revolutie a fost improprietarit cu 1 ha de teren arabil a primit o instiintare de la primarie sa se prezinte sa ridice titlul de proprietate. nu a mers atunci pentru ca nu avea acul de identitate valabil si a mers dupa mai multe luni cand i sa spus ca titlul a fost ridicat dar nu i sa spus si de cine. pamantul la avut dat in arenta 2 ani la cineva in baza acelei instiintari si apoi persoana ia spus ca nu il mai lucreaza penru ca o ala persoana din localitate cu acelas nume are pamantul si si titlul. am afat cine este persoana dar tata a neglijat prea multi ani si nu a lamurit problema. acum e timpul sa vedem daca se mai poate face ceva. ma gandesc ca persoana care il are e posibil sa il fi fandut de cativa ani. intrebarea mea este ce putem face ca sa recuperam un drept care a fost insusit de alcineva si daca putem face asta fara ai actiona in judecata . va multumesc.
Interesati-va la Directia de Taxe si Impozite locale cine este proprietarul. In mod asemanator, se pot face demersuri la Cartea funciara. Ideea e ca actiunea in nulitatea unei eventuale vanzari este imprescriptibila, adica poate fi atacata oricand in instanta.