avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar intre soti

Buna ziua,
Am si eu o speta la care sper ca ma puteti ajuta.In anul 2011 a avut loc un divort intre 2 soti.In 2013 au hotarat de comun acord sa imparta apartamentul in felul urmator: sotul s-a obligat sa ii plateasca jumatate din apartament si sa ramana cu apartamentul.Au facut un act de partaj voluntar la notariat, in momentul intocmirii actului sotul platindu-i o parte din bani, restul obligandu-se sa il achite pana pe 21 mai 2015.Mentionez ca in act au trecut ca din momentul incheierii actului sotul devine proprietar cu toate atributele,inscriindu-se in cartea funciara ipoteca legala in favoarea sotiei, pana va achita toata suma.In act nu au trecut absolut nimic cu privire la sanctiunea neachitarii sumei totale pana in mai 2015, deoarece notarul i-a spus ca asa trebuie redactat actul si nu mai poate baga alte clauze.
Daca nu achita suma pana la termenul respectiv, ce se poate intampla?Se poate cere anularea actului,chiar daca in act nu se specifica absolut nimic?Conform actului, sotul este din acel moment proprietar pe apartament, desi nu a platit toata suma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionela Popescu , Consilier juridic 10:59, 5 Februarie 2015
Avand in vedere ca sotia are ipoeteca legala, poate executa apartamentul sotului pentru datoria pe care o are la ea :)
adica sa apeleze la un executor pt executare?Multumesc mult
Se poate proceda la executarea silita a sultei,cu mentiunea ca este incident termenul general de prescriptie, cel de trei ani.

Succes.
Este incident termenul de 3 ani de prescriptie de la data scadentei sultei, ma gandesc.Bine, multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Buna ziua, Pe scurt cazul este urmatorul: in urma unui proces de scoatere din indiviziune, s-a hotarat atribuirea apartamentului uneia dintre parti cu ... (vezi toată discuția)
Contract de partaj voluntar moana85 moana85 As avea nevoie de o informatie cu privire la un contract de partaj voluntar daca se poate.Anul trecut mai exact pe 21 iulie 2015 am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)