avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj

bunaziua am fost in concubinaj 3 ani dupaceia mam casatorit un an si ceva acum a bagat divortul de mine in acei 3 ani am cumparat o casa pe numele ei asi dori sa stiu la partaj daca am dreptu si eu si cum sa fac
Aveti dreptul. Chiar daca este pe numele sotiei, este bun comun.
Sa cereti jumatate din valoarea imobilului.
va multumesc dar ce imi trebuie in instanta sa dovedesc
Imobilul cumparat in timpul concubinajului nu constituie bun comun, mai ales ca spuneti ca achizitia a fost facuta doar pe numele viitoarei sotii.

Nefiind bun comun, el nu poate face obiectul partajului.
Acum am vazut ca bunul a fost cumparat pana sa va casatoriti, si nu in timpul casatoriei.
Va fi bunul sotiei, insa veti avea dreptul la banii investiti in acel bun.
Trebuie sa demonstrati cu acte ca ati platit acei bani pentru apartament, ati efectuat renovari, ati cumparat mobile etc.
Martori, expertiza.
va multumesc am aflat ca doar divortul la bagat si nu si partajul dece nu a bagat si partajul

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)
Despre divort Angi Bardi Angi Bardi Buna ma numesc Angelica sant căsătorită de doi ani si am stat in concubinaj opt ani.Asi dori sa intentez divorț pe motiv ca soțul bea si devine agresiv ... (vezi toată discuția)