avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie de intretinere

Buna ziua,

Am o fata de 23 de ani,care a urmat o facultate de stat fara a urma masteratul si careia ii platesc pensie intretinere,ea fiind incredintata fostei sotii. Acum am aflat ca ea nu a mai urmat cursurile vreunei scoli si as vrea sa sistez pensia de intretinere. Ce trebuie facut in acest sena ???Mentionez ca pensia era poprita pe stat
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea sistarii pensiei de intretinere.

Pensia de intretinere este acordata majorului, cu titlu de exceptie, daca studieaza si nu presteaza nicio activitate remunerata.

Obligatia legala de intretinere poate subzista pana la implinirea varstei de 26 de ani , de catre fiica dumneavoastra .

Asadar, cata vreme nu este mentinuta starea de nevoie, pensia de intretinere nu trebuie acordata.

De asemenea, daca dumneavoastra ati platit anumite sume de bani, cu titlu de pensia de intretinere, in mod necuvenit, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea restituirii acestora.

In ceea ce priveste poprirea ce a fost instituita asupra veniturilor salariale pe care le obtineti, puteti promova contestatie la executare.

Succes.

Multumesc pentru amabilitate si raspunsul acordat !
ce demersuri ar trebui sa fac pentru a ma adresa instantei ?
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Formulati actiune pe calea careia solicitati sistarea pensiei de intretinere stabilita in favoarea majorului, timbrati actiunea cu 20 lei si propuneti si administrati probe in dovedirea motivelor actiunii formulate.
Sau ati putea sa ii dati bani in continuare pt ca este fiica dumneavostra.
Chiar vreti sa ii faceti rau propriului copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Vasi71 Vasi71 Va rog sa ma ajutați dintr-o problema legata de pensia alimentara.Am divorțat in anul 2013 ,mi sa stabilit pensia alimentara 25% din venituri,fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dacă plătesc pensia alimentară copilului care ... b_mario77 b_mario77 Bună seara! Dacă plătesc pensia alimentară copilului care este la facultate mai sunt obligat sa-i pățesc pensia alimentară Dacă el este angajat? ... (vezi toată discuția)
Cerere de inapoiere a pensiei de intretinere freeanifer freeanifer Daca fiica mea inscrisa anul trecut in septembrie la master a intrerupt studiile in decembrie 2008 si eu i-am platit in tot acest timp pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)