avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu avarii - 2 autoturisme
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu avarii - 2 autoturisme

Buna ziua,
Pe 3 Feb, anul curent, am oprit la o trecere de pietoni, 2 persoane fiin angajate in trecere, din spate o dubita W, m-a lovit. Ambele masini au fost avariate.
Respectiva doamna, sfatuita de sotul dumneaei - nu au vrut sa ne intelegem, refuzand sa imi arate orice fel de act, asigurare, orice fel de hartie. Au insistat sa lasam pe a doua zi. Pentru ca mi-au trezit suspiciuni, am sunat la 112 si am fost sfatuita sa merg la politia rutiera imediat. Am fost, am dat declaratie, am facut desenul respectiv. Am primit o autorizatie de reparatii, atat. A doua zi, dimineata am descoperit ca cea care ma lovise nu avea rca de o saptamana si nici itp, de o luna. M-au contactat telefonic sa cadem la o intelegere: ei doreau ca eu sa merg la politie sa imi retrag declaratia iar ei promiteau ca peste 2 saptamani or sa imi dea banii pentru reparati. Nu am acceptat. Astazi am mers la politie sa vad daca au fost si ei pentru declaratie si am aflat ca nu au mers. Deci, termenul de 24 de ore a fost depasit. Domnii de la politie au spus ca va fi cautata pentru ridicare permis, numere, dupa care si eu voi fi anuntata de urmatorii pasi.
Am fost la politie si mi-au dat numarul de inregistrare al reclamatiei mele.
Va rog, sa imi spuneti care este procedura in acest caz. Ce pot sa fac eu acum?
Cel mai recent răspuns: simgi , utilizator 21:36, 12 Februarie 2015
Nu mai asteptati. Actionati.
Multumesc.

Se pare ca nu pot sa fac nimic fara Procesul de constatare.
Am citit ca fara celalalt sofer, nu se poate elibera?!
Si acum eu trebuie sa astept... sa ce: sa treaca timpul sau sa aiba mustrari de constiinta soferita vinovata?
Daca nu dau de ea cei de la politie, o saptamana, o luna, un an... cum ramane?

Am primit PV-ul. Doamna care a condus o masina fara RCA si fara ITP, a primit un avertisment si 3 puncte penalizare. Nici un leu amenda! Mi-a dat copie la permis, CI, certificat de inmatriculare si copie dupa RCA valabil incepand cu 04.02.2015.
Merg la firma asiguratoare sa vedem ce urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)