avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinere ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinere ajutor somaj

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca poate beneficia de ajutor de somaj, un absolvent studii superioare 2009,(mentionez ca are carte de munca, dar ca vechime are doar 3 luni),daca da si in ce conditii, precum si care este termenul de inscriere la AJOFM, ( dupa absolvire imediat, sau trebuie sa astepte 60 de zile de la data absolvirii,(mai exact la cat timp dupa terminarea studiilor poate face inscrierea,chiar si la 30 de zile?) Ce acte sunt necesare pentru dosarul de inscriere si daca inscrierea pentru examenul de licenta, afecteaza cu ceva luarea in evidenta la AJOFM.
Persoana in cauza este absolvent studii superioare 2009, urmand ca in luna iulie 2009 sa sustina examenul de licenta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:00, 23 Iunie 2009
Buna seara!Dupa ce am ramas somer in data de 08-04-2009,am primit pentru prima data somajul astazi.De la A.J.O.F.M. mi s-a zis ca am 500ron somajul,iar eu am primit azi 325ron somajul.Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce am primit atat de putin?Am lucrat cu C.M. din 2003 pana in 2009.Dupa 3 luni de asteptare a somajului,am primit niste bani numai buni de cumparat funie si sapun a ptr a supravietui din banii astia nu prea ai cum!Nu inteleg de ce am primit atat de putin,ptr ca trebuia sa primesc si din urma!Va multumesc!
probabil ati primit banii doar pentru prima luna, care nu este luna intreaga.
Normal, logic si legal ar fi trebuit sa primiti toti banii restanti.
Cumva nu v-ati prezentat la vizele lunare? Asta ar fi o cauza de suspendare a somajului...
Prima viza am pus-o pe 17 luna asta.Dosarul de somaj mi l-am facut pe data de 6-7 mai,ptr ca am avut probleme cu eliberarea adeverintei cu salariile de catre penultimul angajator.Acum nu stiu cum sa procedez pentru recuperarea banilor pe lunile trecute.De la AJOFM Vrancea mi s-a spus ca-mi revin 500lei pe luna somaj si eu primesc 325!Sunt tare dezamagit de legile tarii si abia ma abtin sa nu incep sa plang!Mai am un pic si cedez nervos din cauza grijilor!
Deci v-a incetat contractul in 08.04 si ati depus dosarul in termenul de 30 de zile?
Stiti exact cand l-ati depus? daca da, calculati daca nu cumva sunt depasite cele 30 de zile calendaristice.
daca ati depu de exemplu in a 31-a zi dela incetarea contractului, atunci primiti somaj de la data depunerii dosarului.( adica nu si retroactiv de cand v-a incetat contractul) Ar putea fi asta cauza.

Oricum suma pe care o veti primi pe o luna intreaga nu poate fi mai mica de 450 de lei, probabil va fi 500 daca asa vi s-a zis.
Acum cu siguranta ati primit bani pentru mai putin de o luna.

Pueti intreba direct la AJOFM, sunt convinsa ca veti primi un raspuns.
Cuantumul indemnizatiei il veti gasi inscris pe acea decizie de acordare a indemnizatiei de somaj pe care ati primit-o de la ALOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj 30% ContSters118604 ContSters118604 Buna ziua! Sunt in somaj din 30 septembrie,am fost studenta inainte, pana acum am luat somajul de 2 ori.Daca ma angajez de pe 15 ianuarie la 8 h pe perioada ... (vezi toată discuția)