avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcoolemie

buna ziua , azi am primit si eu sentinta si va rog sa mi spuneti daca imi pot recupera in 6 luni de zile permisu daca achit amenda penala . (am si incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei si a fost admis) multumesc anticipat .
In baza art.336 alin.1 teza I Cod penal cu apl. art61 alin.1 si 2 cod penal rap.la art.61 al.4 lit.c Cod penal condamna pe inculpatu ........ la pedeapsta amenzii penale in cuantum de 3000 lei , echivalent a 200 zile - amenda inmultit cu 15 lei corespunzatoare unei amenzi penala , pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
Pune in vedere inculpatului prevederile art.63 Cod penal potrivit carora in cazul sustragerii cu rea credinta de la executarea amenzii penale , insntanta va inlocui aceasta pedeapsa cu pedeapsa inchisorii.
In baza art.66 alin.1 lit.i Cod penal rap.la art.67 alin.1 Cod penal aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a conduce un autovehicul pe o perioada de 1 an incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari . (pe 29 ianuarie 2015 am primit hotararea)
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
Florinn92, utilizator
Faceti apel si solicitati inlaturarea pedepsei complementare de a nu conduce. Altfel trebuie sa asteptati un an.
Multumesc frumos . Inca ceva , dupa 6 luni de la achitarea amenzii penale o sa mi primesc permisu fara a da din nou sala si traseul ? Sau trebuie sa imi fac din nou dosar si sa dau examen ?
Permisul dvs se va anula stimate domn, pentru redobandire nu mai trebuie facuta scoala de soferi, in rest se procedeaza la fel ca atunci cand l-ati luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - redobandire permis c0ntab1lul c0ntab1lul Salut,ma numesc Catalin sunt din Galati. Am primit o suspendare a permisului de 2 ani de zile si o amenda penala de 58 de mil lei vechi, as-i vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto IzvMir IzvMir Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la hotararea definitiva de mai jos: \\\\\\" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o ... (vezi toată discuția)