Buna ziua, cu respect va rog sa ma indruma-ti si pe mine in legatura cu vanzarea_cumpararea unei locuinte sau donatia ei fiicei mele in situatia in care sotul meu nu figureaza in contractul imobilului si suntem la un pas de divort iar eu nu as vrea sa impart cu el aceasta locuinta.
Imobilul este dobandit in timpul casatoriei?Daca da,este bun comun,indiferent ca figureaza sau nu,in contractul imobilului.Art.339-"Bunurile comune NCC:Bunurile dobandite in timpul regimului comunitatii legale de oricare dintre soti sunt,de la data dobandirii lor,bunuri comune in devalmasie ale sotilor.".Ca atare,nu puteti dona si nici vinde decat cu acordul sotului dvs., sau, faceti iesirea din devalamasie si donati/vindeti partea dvs.
Nu conteaza ce este, orice contract va putea fi desfiintat ca fiind facut fara acordul tuturor proprietarilor sai. Cheltuiti bani degeaba.
Mai degraba concentrati-va pe venituri si contributie si marsati pe asta.
Nu va puteti intelege?
Partaj
katykati
Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)