avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Loteria bonurilor fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Loteria bonurilor fiscale

Potrivit OUG 91/2014 operatori economici care sunt obligati sa foloseasca case de marcat, nu au voie sa inmaneze clentilor alte documente care sa ateste plata bunurilor sau serviciilor achizitionate, dacat bonul fiscal.Nelamurirea mea este : obligatia este catre persoanele fizice si/sau catre persoanele juridice? :(
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:04, 6 Februarie 2015
Obligatia este atat catre persoane fizice,cat si cele juridice. Prevederi art.1 alin.(9)din OUG nr.28/1999 actualizata 2015 : " Se interzice operatorilor economici care,potrivit legii,au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si de a emite bonuri fiscale cu acestea,sa inmaneze clientilor documente care atesta plata...altele decat bonurile fiscale...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa activitate intretinere si reparatii instalații frig Maria201193 Maria201193 Buna ziua! PFA ul care are ca obiect de activitate intretirere si reparatii instalații frig (concret reparatii frigidere) este obligat să aibă casa de ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la pfa misha19 misha19 Buna ziua, Am o nelamurire pentru PFA cu activitate principala Prestari Servicii Foto/ Video, este obligatoriu emiterea de bon fiscal sau este suficient ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)