avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

as putea depune o contestatie in anulare daca hotararea nu este inca redactata? Tin sa precizez ca termenul de depunerii contestatiei este de 15 zile de la pronuntare.Pot depune contestatia, iar apoi in momentul in care hotararea va fi redactata , sa depun motivele ?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 19:21, 8 Iulie 2009
multumesc, da, era vorba de instanta de recurs.
Va rog sa aveti amabilitatea de a completa cele de mai sus:
Daca este vorba de: Hotarare susceptibila de a fi pusa in executare; Tribunal, recurs, s-a pronuntat- irevocabila...Ce trebuie facut: contestatie in anulare inainte de comunicare? Aceasta are drept consecinta ca nu se mai face executarea? Se urmeaza apoi calea suspendarii executarii si contestatia la executare, sau cum?
de regula , hotararile emise de instantele de recurs, nu mai sunt comunicate la domiciliu, in consecinta am introdus contestatie in anulare. Datorita faptului ca nu a fost redactata hotararea, dar cunosc continutul acesteia,motivele le voi preciza dupa redactare.
da, motivele contestatiei pot fi depuse la primul termen de judecata, si, la cerere, se poate solicita si suspendarea executarii hotararii atacate, cu plata unei cautiuni in functie de obiectul cererii.
Contestatia in anulare trebuie motivata odata cu depunerea ei, pentru ca nu se aplica regulile de la recurs. Cu toate acestea, unele instante accepta motivarea contestatiei pana cel mai tarziu la primul termen de judecata, iar altele accepta chiar sa amane cauza pentru a se putea studia dosarul. Neprocedural, dar asta e situatia. Insa, cum in toate aceste situatii e vorba de cutume (de genul prezentarii martorului fara citatie; cererea dosarului la bara, etc) daca va anuleaza contestatia ca nemotivata nu puteti face nimic, la fel cum nu puteti face nimic daca instanta refuza sa dea dosarul la bara in timpul sedintei ori va citeaza martorul cu toate ca ati declarat ca-l prezentati fara citatie.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare katalyn katalyn buna seara! am si eu un proces care s-a judecat si in recurs, deci am o hotarare definitiva si irevocabila. pana cand pot face o contestatie in anulare (am ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces privind revizuirea a doua hotarari ramase definitive instanta de fond a admis revizuirea anuland cea din urma hotarare iar instanta de ... (vezi toată discuția)