-Cumparatorul nu plateste impozitul si nu coopereaza (pe motiv ca nu este trecuta o data pentru incheierea actului autentic de Vanzare-Cumparare;
-Cum putem rezolva aceasta situatie ?
In ian.2005 mama mea, in varsta de 85 ani, a fost intimidata de prezenta la domiciliul ei a cumparatorului (directorul locatiei unde se afla terenul), a imputernicitului acestuia si a notarului si a vandut 2,5ha, moment in care incheiat un Antecontract de Vanzare-Cumparare in care nu a fost specificata data intocmirii actului in forma autentica. Notarul a intocmit si o Procura Speciala prin care imputerniceste cu puteri depline pe mandatarul... care "in numele nostru si pentru noi sa vanda“.."va solicita si va obtine de la organele competente toate actele si avizele necesare vanzarii” "va incheia contractul de vanzare-cumparare in forma autentica" "va negocia si incasa pretul cel mai favorabil mie" "va semna in numele meu"... obligatii pe care nu le-a indeplinit. Vanzatorul (mama mea si in continuare noi - mostenitorii) este obligat sa suporte plata impozitului anual pentru acest teren (cumparatorul beneficiind de toate roadele ). Cand am dezbatut succesiunea (dupa decesul mamei ) acelasi notar nu a vrut sa treaca in succesiune suprafata de mai sus - pe motiv ca cunoaste situatia si ca acel teren este vandut (chiar daca nu era un Contract V-C in forma autentica). Mama a decedat in iul.2008, insa in martie 2013 mandatarul semneaza totusi, in numele ei, Procesul-Verbal de punere in posesie (pe care l-am primit in urma petitiei noastre adresate prefecturii).
-Mandatarul nu vrea sa remita tot ce a primit in temeiul imputernicirii sale;
-Cumparatorul nu plateste impozitul si nu coopereaza (pe motiv ca nu este trecuta o data pentru incheierea actului autentic de Vanzare-Cumparare;
-Primaria nu ne poate elibera Titlul de Proprietate pentru acest teren, pe motiv ca la aceasta data inca nu s-a terminat inventarierea terenului care apartine orasului Murfatlar -conf. Lg 165/2013 si deci nu au un Plan General Parcelar Zonal;
-Cum putem rezolva aceasta situatie ?
Daca una dintre parti refuza semnarea contractului de vanzare cumparare , după citarea partii in fata notarului public si după certificarea pe care o da acesta va puteti adresa instantei. Mandatarul poate fi si el chemat in instanța .
Procura vanzare teren
Sgb
Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)