avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare act de vanzare-cumparare de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare act de vanzare-cumparare de catre mostenitorul unei persoane de 85 de ani

Cum pot demonstra ca vanzatorul
- in varsta de 85 de ani - prezinta afectiuni psihice care au condus la diminuarea discernamantului ?
....situatie a condus la semnarea unui Antecontract din care lipseste data incheierii actului de vanzare cumparare in forma autentica, intimidata fiind si de prezenta la dimiciliul ei a unor "persoane importante" (cumparatorul fiind directorul unde era locatia terenului, prietenul acestuia si notarul).
Cumparatorul i-a impus mamei ca mandatar pe prietenul si colegul lui, relatie care l-a determinat pe acesta sa nu incheie Actul in forma autentica dupa cum s-a angajat prin Procura Speciala., astfel cumparatorul nu a mai cooperat si a refuzat sa plateasca impozitul pe o perioada de 9 ani ( inca din 2005)
•••As vrea sa stiu daca o persoana in varsta de 85 ani trebuia asistata in momentul incheierii unui act juridic de instrainare? Ce act normativ stipuleza aceasta?
•••Cum mai pot efectua acum vreo expertiza medico-legala tinand cont ca mama a decedat, iar eu nu am facut asemenea investigatii cat aceasta era in viata?
•••Eu ca mostenitor al unei persoane de 85 de ani pot contesta actul de vanzare-cumparare incheiat de aceasta?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:35, 24 Februarie 2015
De contestat puteti contesta, nu stiu ce motive veti invoca pt. ca instanta sa va accepte actiunea!
Daca au tras-o pe sfoara pe defuncta, fiti convins ca s-au acoperit bine cu hartii.
Ma gandesc daca nu savarsiti o impietate, de ce oare multi succesori considera ca actele antecesorilor au fost incheiate cand acestia nu erau pe deplin constienti de ce semneaza?!
Parintii mei se apropie de saptezeci de ani, nu mai au voie sa-si gestioneze bunurile, agoniseala lor ?!
Cine spune ca parintii trebuie sa ne lase tot ce au strans?!

Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Pentru afectiunile psihice de care faceti vorbire va trebui sa faceti dovada prin acte medicale. Un avocat abil ar putea incerca sa demonstreze cu matori conditia psihica a mamei dumneavoastra, exemplu declaratia doctorului de familie, insa sansele de reusita sunt minime. Din cate inteleg nu exista o vanzare cumparare ci doar o promisiune de vanzare situatie in care cred ca cel mai simplu e sa verificati continutul acestui antecontract si sa vedeti daca partea adversa si-a indeplinit obligatiile asumate prin acesta.
N-as vrea sa savarsesc o impietate fata de biata mama.
Cumparatorul in intelegere cu prietenul acestuia au tras-o pe sfoara. Prietenul acestuia a fost mandatat de mama, prin Procura Speciala, s-o reprezinte in demersul pentru a incheia Actul autentic de vanzare-cumparare - obligatie pe care acesta n-a respectat-o.
In Antecontractul de vanzare cumparare incheiat in 2005 nu sunt stipulate data si locul incheierii Actului autentic (aceasta data poate fi stabilita cand vor ei ..peste 20-100..de ani??) -timp in care cumparatorul a folosit si foloseseste terenul in continuare (deoarece a fixat o suma pe care i-a dat-o in intregime vinzatorului -mamei mele).
In perioada 2005-2015 nu a achitat impozitul pentru terenul folosit de el pe motiv ca legea spune ca vanzatorul plateste impozitul pana la incheierea Actului autentic de vanzare cumparare.
Precizez ca valoarea totala a impozitului restant se ridica la suma de 2200 lei, iar valoarea vanzarii a a fost de 3900 lei.
Vanzatorul impreuna cu prietenul lui mandatarul s-au angajat verbal in fata mamei si a notarului ca vor procura toate actele necesare pentru toate terenurile cumparate de ei prin aceeasi metoda si vor incheia Actele de vanzare-cumparare in forma autentica ....si au trecut 10 ani de atunci
Ce frumos raspuns Dlgoe!L-am citit cu o deosebita satisfactie .

Alte discuții în legătură

Nefiind o situatie singulara in localitatea respectiva, consider ca a fost o practica josnica..... glicheria glicheria D-le avocat, Mama in varsta de 85 de ani, intimidata fiind de prezenta la dimiciliul ei a unor \\"persoane importante\\" (cumparatorul fiind directorul unde ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare in care s-a omis data pentru intocmirea actului autentic si cumparator necooperant. glicheria glicheria -Cumparatorul nu plateste impozitul si nu coopereaza (pe motiv ca nu este trecuta o data pentru incheierea actului autentic de Vanzare-Cumparare; -Cum putem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)