avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare act de vanzare-cumparare de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare act de vanzare-cumparare de catre mostenitorul unei persoane de 85 de ani

Cum pot demonstra ca vanzatorul
- in varsta de 85 de ani - prezinta afectiuni psihice care au condus la diminuarea discernamantului ?
....situatie a condus la semnarea unui Antecontract din care lipseste data incheierii actului de vanzare cumparare in forma autentica, intimidata fiind si de prezenta la dimiciliul ei a unor "persoane importante" (cumparatorul fiind directorul unde era locatia terenului, prietenul acestuia si notarul).
Cumparatorul i-a impus mamei ca mandatar pe prietenul si colegul lui, relatie care l-a determinat pe acesta sa nu incheie Actul in forma autentica dupa cum s-a angajat prin Procura Speciala., astfel cumparatorul nu a mai cooperat si a refuzat sa plateasca impozitul pe o perioada de 9 ani ( inca din 2005)
•••As vrea sa stiu daca o persoana in varsta de 85 ani trebuia asistata in momentul incheierii unui act juridic de instrainare? Ce act normativ stipuleza aceasta?
•••Cum mai pot efectua acum vreo expertiza medico-legala tinand cont ca mama a decedat, iar eu nu am facut asemenea investigatii cat aceasta era in viata?
•••Eu ca mostenitor al unei persoane de 85 de ani pot contesta actul de vanzare-cumparare incheiat de aceasta?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:35, 24 Februarie 2015
Buna ziua,

Concret, dvs. ce doriti?
Terenul inapoi sau plata impozitelor restante?

Daca doriti terenul, aveti la indemana o actiune in revendicare, dvs, fiind proprietarul deoarece prin antecontract nu s-a instrainat bunul.

Daca doriti ca promitentul vanzator sa plateasca impozitul, propuneti-i incheierea actului in forma autentica cu obligatia sa de a achita acest impozit.

Expertiza medico-legala se poate face chiar daca persoana a decedat, pe baza istoricului medical al acesteia, insa nu vad relevanta acesteia. Mama dvs. nu a vandut cand era in viata, banii din antecontract recunoasteti ca i-a primit...

O zi buna!
Puteti solicita anularea antecontractului in instanta. Sfat:faceti intai un calcul daca renteaza, deoarece veti suporta si impozitele neplatite....pe langa taxe si cheltuielile de judecata









~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nefiind o situatie singulara in localitatea respectiva, consider ca a fost o practica josnica..... glicheria glicheria D-le avocat, Mama in varsta de 85 de ani, intimidata fiind de prezenta la dimiciliul ei a unor \\"persoane importante\\" (cumparatorul fiind directorul unde ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare in care s-a omis data pentru intocmirea actului autentic si cumparator necooperant. glicheria glicheria -Cumparatorul nu plateste impozitul si nu coopereaza (pe motiv ca nu este trecuta o data pentru incheierea actului autentic de Vanzare-Cumparare; -Cum putem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)