avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere

Sunt chemat in judecata pt majorarea pensiei intretinere pt 2 copii care este acum 100 ron pt fiecare copil.Eu sunt pensionat pe caz de boala grad III in urma unui anevrism cerebral si lucrez cu 1/2 norma conform legii la o scoala-profesor.Am 600 pensie si 600 salariu si din cauza cheltuielilor pe care le am lunar(utilitati apartament,pastile , cel putin 2 vizite pe an la spital)nu prea mi-as permite sa dau mai mult pt pensie alimentara deoarece am inteles ca legea spune pana la 30% din venituri credeti ca as avea sau nu castig de cauza sa-i respinga acctiunea ?eu in accelas timp cu intampinarea vreau sa cer si custodia totala a unui copil (baiatul)care implineste 10 ani in aprilie,fetita facand 9 ani in aprilie.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:25, 8 Februarie 2015
Daca acum "nu prea v-ati permite" sa dati mai mult de 100 Ron pensie unui copil, cum credeti ca l-ati creste cu respectiva suta de lei+ celalalta suta pe care n-ati mai da-o pt fetita? Un copil necesita un minim de 400-500 lei/luna pentru ingrijire (daca se fac economii drastice).

Mama sigur va primi pensia majorata. Nu cred ca puteti cere in cadrul aceluias proces mutarea domiciliului copilului la d-voastra.
vreau sa cer si custodia totala a unui copil

Cu ce motiv ?
tatalui unor copii o sa-i trebuiasca un motiv pt a cere acest lucru ?pt este copilul meu si pt a nu-i mai fi greu celei care se numeste "mama" deoarece s-a vaitat ca au crescut cerintele copiilor.....

Imi poti aspune si mie Cris1971 cat trebuie unui adult pt a se intretine daca tot mi-ai calculat 400-500 pt un copil ??mai ales unuia in situatia mea??sau esti tot o doamna cu pretentia de a se numi "mama" ca fosta , un cuvant prea greu pt ea.....
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu stiu motivele pt care sunteti atat de suparat pe "mame", dar legat de pensia de intretinere datorata poate gasiti ceva interesant aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
renado 27, un copil e în creştere şi mai e şi neastâmpărat.Un copil în creştere mănâncă mai mult ca un adult, în plus îi rămân mici hainele şi încălţările.Copilul şcolar are nevoie de manuale şi rechizite, mereu altele. Mai şi strică hainele, în joaca lui cu alţi copii. Dacă are activităţi extracuriculare, şi acelea costă.

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara mari26 mari26 Buna ziua, Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara+bunuri+incredintare minor driver_host driver_host Buna ziua, Am locuit timp de cca 10 impreuna cu o persoana in concubinaj in apartamentul acesteia,apartament detinut impreuna cu mama acesteia,de asemenea in ... (vezi toată discuția)
Daca nu am venit, de ce mi-a majorat pensia alimentara ? Gagiu vasilica Gagiu vasilica Buna ziua am dat penie la doi copii dintre care fata a facut varsta de 18 ani.si le dadeam la amndoi suma de 200 lei .dupa ce mia scos fata a ramas la baiat de ... (vezi toată discuția)