avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere

Sunt chemat in judecata pt majorarea pensiei intretinere pt 2 copii care este acum 100 ron pt fiecare copil.Eu sunt pensionat pe caz de boala grad III in urma unui anevrism cerebral si lucrez cu 1/2 norma conform legii la o scoala-profesor.Am 600 pensie si 600 salariu si din cauza cheltuielilor pe care le am lunar(utilitati apartament,pastile , cel putin 2 vizite pe an la spital)nu prea mi-as permite sa dau mai mult pt pensie alimentara deoarece am inteles ca legea spune pana la 30% din venituri credeti ca as avea sau nu castig de cauza sa-i respinga acctiunea ?eu in accelas timp cu intampinarea vreau sa cer si custodia totala a unui copil (baiatul)care implineste 10 ani in aprilie,fetita facand 9 ani in aprilie.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:25, 8 Februarie 2015
Ati zis ca vreți custodie exclusiva, ori prin asta înțeleg ca vreți sa exercitati singur autoritatea părintească, iar o asta ar trebui sa aveți un motiv întemeiat. Dvs ziceți ca mama se vaită, e bine, asta faceți și dvs, va vaitati ca nu puteți plăti mai mult.
Un adult trebuie sa se descurce cu ce ramane dupa ce-si intretine copiii, adica restul de 67% din venitul lunar. Cheltuielile unui adult se pot ajusta, restrange mult mai mult decat cele ale unui copil, adultii pot trai si cu mancare mai slabuta, ei sunt deja dezvoltati fizic, copilul este in crestere, daca ignori nevoile biologice ale acestuia exista riscul sa se dezvolte ramanand cu anumite tare fizice sau de alta natura. Un adult in caz de nevoie traieste cu paine si apa, se imbraca mai bine si rezista la temperaturi mai scazute daca nu sunt bani de gaz, curent etc., un copil e mai sensibil in aceste conditii deci trebuie protejat. Asa ar trebui sa ganditi si d-voastra dar nu pareti aplecat inspre bunastarea copiilor, din ce ati scris se pare ca va ganditi in principal la confortul d-voastra. E trist ca sunteti bolnav dar asta nu va poate exonera de responsabilitatile fata de copii, ei trebuie sa fie prioritatea.

Mama copiilor, fosta d-voastra sotie, pe buna dreptate "se vaita": are de crescut 2 copii iar d-voastra contribuiti cu 200 de Ron la asta. Daca acei copii sunt binedezvoltati, atunci puteti fi sigur ca si-a tras ea de la gura, s-a pus pe locul 2 si le-a dat lor, e normal sa vrea sa contribuiti si d-voastra mai mult si va reusi pt ca legea este lege chiar daca nu va convine. Va primi 400 ron de la d-voastra ca vreti, ca nu vreti. Va raman 800 deci chiar si asa o sa beneficiati de mai mult decat copiii d-voastra, deci veti trai mai bine decat ei doar daca nu cumva cea pe care o huliti d-voastra (si eu tare cred ca am dreptate) nu va face eforturi supranaturale si va compensa ceea ce trageti d-voastra cu dintii de pe ei.

Eu va rog, puneti-va in pielea copilasilor si poate veti deveni mai uman.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Daca ati cunoaste-o pe cea care o hulesc eu mi-ati da dreptate(asta doar in cazul in care nu sunteti o "mama"ca ea)......un cuvant cu greutate prea mare ca sa-l poarte.In pielea copiior nu i-as dori la nimeni sa fie cand sunt la ea si le restrictioneaza dreptul Divin de a sta si cu tatal lor,iar in pielea unui om operat la cap as vrea sa va puneti dumneavoastra si dupa aceea sa mai vb pe aici....Eu ma gandesc normal in primul rand sa traiesc si eu cate zile mi-au mai ramas de la Dumnezeu, nu sa mor cum probabil se gandeste specimenul care isi spune "mama" si vad ca si dumneavoastra sunteti in asentimentul ei,deoarece acei 800 care ziceti ca-mi mai raman sunt echivalentul cu a muri eu deoarece sunt in imposibilitatea de a mai merge la controale de 2 ori pe an si sa-mi platesc si datoriile de intretinere a apartamentului....
Hai sa stam si sa judecam logic, credeti ca reusim?

Daca pe d-voastra 800 lei va trimit inspre moarte, copiii d-voastra cu 100 lei fiecare inspre ce se indreapta?

Concret, cand va ganditi la copilasii d-voastra, cum va lasa sufletul sa-i lasati sa traiasca dintr-o pensie de 100 lei fiecare? Sa spunem ca pune si mama lor tot 100, credeti ca 200 sunt suficienti sa traiasca? Pana la urma cine suporta restul cheltuielilor? Acea femeie pe care o blamati si o numiti "mama", nu? Macar pentru acest lucru ar trebui sa o respectati, suplineste mare parte din ceea ce un tata, adica d-voastra, ar trebui sa faca.

Si stiti ce este mai tragic in toata aceasta poveste? Faptul ca, daca tatal lor ar disparea, pensia de urmas ar fi mult mai mare decat ce le oferiti acum ... deci statul ar fi mai generos decat d-voastra, v-ati pus vreodata problema in acest fel?
Ok, nu va voi mai inoportuna cu raspunsuri, urmatorul se refera strict la intrebarea d-voastra initiala:

Da, mama va primi 33% din venitul d-voastra net, fie ca vreti, fie ca nu. Legea este lege pentru toti.

Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara mari26 mari26 Buna ziua, Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara+bunuri+incredintare minor driver_host driver_host Buna ziua, Am locuit timp de cca 10 impreuna cu o persoana in concubinaj in apartamentul acesteia,apartament detinut impreuna cu mama acesteia,de asemenea in ... (vezi toată discuția)
Daca nu am venit, de ce mi-a majorat pensia alimentara ? Gagiu vasilica Gagiu vasilica Buna ziua am dat penie la doi copii dintre care fata a facut varsta de 18 ani.si le dadeam la amndoi suma de 200 lei .dupa ce mia scos fata a ramas la baiat de ... (vezi toată discuția)