Buna ziua,
Am locuit timp de cca 10 impreuna cu o persoana in concubinaj in apartamentul acesteia,apartament detinut impreuna cu mama acesteia,de asemenea in acelasi apartament mai locuieste si un copil detinut din o casatarie anterioara a consoartei astazi in varsta de 13 ani;de 1 an si 4 luni avem impreuna o fetita,incepand din luna septembrie mama copilului a intrerupt concediul pentru cresterea copilului si s-a dus la servici iar din luna noiembrie am intrat eu in concediu pentru cresterea copilului pana in noiembrie anul curent,de curand ne-am certat si am fost nevoit sa parasesc respectivul domiciliu.In urma certei consoarta refuza sa-mi cedeze anumite bunuri pe care le-am achitionat eu(am facturi pe numele meu).Intrearile mele sunt:
1) ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia bunurilor proprii?
2) ce se intampla cu bunurile achizitionate la comun(nu sunt facturi pentru ele)?
3) cat anume trebuie sa platesc pensie alimentara in conditia in care momentan(pana in noiembrie) beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
4)daca am vreo sansa pentru a primi incredintarea minorului mie in conditia in care mama deja mai are spre ingrijire unul provenit dintr-o casnicie anterioara,pentru care primeste pensie alimentara,mama care la randul ei provine la fel dintr-o familie destramata si pentru care principala sursa de venit a reprezentat-o pensiile alimentare.In acest moment mama copilului lucreaza de la ora 9 pana la ora 18 cu deplasari in afara localitatii cu cateva delegatii de 3-4 zile timp in care in aceste momente copilul este lasat cu bunica care este pensionata pe caz de boala(cardiaca) si care mai nou a fost diazgnosticata cu lombosciatica si suspecta de vertebre tasate( nu are voie sa ridice 5kg) iar bebelushul are 14-15 kg?
5) cum pot face dovada ca in familia mamei(adica ea si mama ei) principalul scop in viata este acela de a face copii ca sa aiba cine sa le plateasca pensie alimentara pentru a se putea intretine(maica-sa fumatoare inraita , cafegioaica convinsa si pofticioasa din cale afara asta din dor 400 roni pensie?
1. Referitor la bunurile dvs. proprii va puteti adresa instantei cu o cerere de restituire a acestora. Aceasta cerere se poate face si in cadrul actiunii de partaj, intrucat bunurile comune dobandite in timpul concubinajului vor fi partajate.
2. Referitor la sansele de a va fi incredintat minorul, trebuie sa recunoastem ca practica instantelor de judecata este de a incredinta minorii mamei, trebuie sa aveti in vedere ca minorul este foarte mic, din cate am inteles are 1 an si 4 luni.
3. Referitor la pensia alimenara aceasta este de 1/4 din veniturile realizate.
In ceea ce priveste modalitatea de a dovedi ca fosta dvs. consoarta are un obicei, dak putem sa ii spunem asa, in a face copii pentru a i se plati pensie alimentara, nu cred ca are vre-o relevaa acest aspect, si nici nu vad cum ati putea dovedi acest lucru.
Nu se poate solicita in instanta o analiza financia ra sau ceva de acest gen din care sa reiasa ca pe lungi perioade de timp(ani)principala sursa de venit au reprezentat-o pensiile alimentare si alocatiile?
In privinta copilului chiar nu se poate face nimic? Nu vreau musai sa-l iau de langa mama ci doar ca nu vreau sa traiasca in acel mediu si sa primeasca asemenea educatie.
"3) cat anume trebuie sa platesc pensie alimentara in conditia in care momentan(pana in noiembrie) beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?"
Daca de copil nu va mai ocupati, cum mai puteti lua indemnizatia pentru cresterea copilului pana in noiembrie?Asta nu presupune sa va ocupati de copil?Nu credeti ca si d-voastra traiti de pe urma copilului?Spuneti despre mama ca traieste din pensii, dar d-voastra?Poate ca mama s-a intors la serviciu pentru bani mai multi, pentrua-i putea asigura un trai mai bun...
"In privinta copilului chiar nu se poate face nimic? Nu vreau musai sa-l iau de langa mama ci doar ca nu vreau sa traiasca in acel mediu si sa primeasca asemenea educatie. "