avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare caldura

Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:40, 13 Iulie 2010
Procentul necesar pentru montarea de repartitoare de caldura intr-un imobil/bloc, este de 80% din nr. total de apartamente.
Daca doriti, va pot recomnda o firma in Bucuresti care acest obiect de activitate si care, ulterior montarii poate sa asigure si serviciul de citire si defalcare.
Conform legislatiei privind utilizarea eficienta a energiei, ce poate fi realizata si prin reducerea consumului folosind aceste repartitoare de caldura, convocati o AG in cadrul careia sa prezentati avantajele si dezavantajele montarii repartitoarelor.
In cadrul adunarii veti stabili modul de calcul si defalcare al consumurilor, procentul pentru parti comune, ziua de citire, masurile care vor fi luate contra celor care refuza accesul in ap pentru citire si verificare, masuri contra celor care declara intentionat valori inexacte sau umbla neautorizat la aparate, etc.
Admin nu are dreptul sa influenteze aceasta actiune, el trebuie sa aduca oferte ale firmelor care vor fi analizate de CE, dupa care sa gestioneze montajul aparatelor, daca se executa.
Admin, in loc sa descurajeze aceasta actiune ar fi trebuit sa avertizeze pe proprietarii ca data scadenta de montare a acestor repartitoare este 30.09.2009 conform HG nr.609/2007 dat de ANRSC.
Succes!
HG nr.609/2007 face referire la consumatorii racordati la sistemele publice. Daca sunteti in situatia in care aveti centrala de bloc nu exista aceasta obligatie si va trebui sa mergeti pe varianta hotararii Adunarii Generale a proprietarilor.
Consultati site-ul ANRSC la sectiunea Proiecte acte normative.Este in dezbatere publica extinderea HG 609/2007 si in cazul blocurilor cu centrale proprii.
Puteti posta un link, ma intereseaza in mod direct, locuiesc intr-un asemenea imobil. Acolo am gasit doar proiectul de normativ (reglemetari tehnice) care se poate aplica si la imobile cu centrale de scara. Nu am gasit propunerea de modificare a HG 609/2007. Ar fi un ajutor in incercarea de a monta aceste repartitoare (stiti cum e - toti ar vrea dar fara sa plateasca).
In al doilea rand daca este doar proiect nu are efecte juridice pana la adoptare dar macar stiu ca e in pregatire.

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura popem popem Buna ziua Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)