avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare caldura

Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:40, 13 Iulie 2010
pentru a exista uniformitate si corectitudine in calcule, cei care nu au momentan repartitoare au avut inca de la inceput aceasta posibilitate de montaj. si nu din cauza repartitoarelor este acea diferenta, ci din cauza calculelor care se fac din cauza legislatiei in vigoare.
cred ca exagerati cind faceti referire la acel procent de 25%. daca situatia se prezinta asa, aveti posibilitatea de a face contestatie scrisa la calculul intretinerii, cerind sa vi se aduca la cunostinta baza legala pentru care aveti acea majorare de 25%
la pct 1 ... toate acelea reprezinta pierderi de caldura si este normal sa fie contorizate in plus. ca doar nu o sa platiti la fel precum cel care tine geamul inchis, deci nu are pierdere de caldura
2. sistemul de calcul este impus de legislatie, deci repartitoarele nu au nicio vina ;)
@grandanat
Daca oamenii va spun ca faceti scenarii sf, apai sa stiti ca asa si e. Vorbiti din vise, nu aveti stiinta de cum se face acest calcul si emiteti decizia ca repartitoarele nu sunt bune.

Daca in scara sunt doi proprietari, cu apartamente similare, unul fara repartitoare si unul cu repartitoare lasate la maxim, sa stiti si Dv. ca ala fara repartitoare plateste cu 10% mai mult pentru caldura individuala din apartament si in mod egal caldura pe partile comune, pentru ca asa e facut programul de calcul.

Cei cu repartitoare vor plati cat consuma, dar faceti confuzie intre costul UEC si consumul propriu-zis de UEC. Ma rog, pana la urma de interes este cat scoate omul din buzunar pentru caldura.....
E ca la apometre, se consuma putin pe toata scara, tot putin va inregistra si contorul de bransament si factura va fi mai mica, se consuma in draci, atunci si factura va fi in draci de mare.....
Domnule, daca nu stiti cum devine chestiunea cu calculul caldurii....exprimati-va despre altele, lasati caldura...ca poate altii au scenarii mai realiste, pe facturi reale, pe tabele de calcul reale!.......
@Elga50
Stiu ca sunteti fan repartitoare insa nu trebuie sa faceti un hoby din asta, si nici sa fiti acida la adresa celor care nu sunt de acord cu dumneavostra.
Eu am expus 2 scenarii care demonteaza acel calcul corect de care vorbeste toata lumea. Daca credeti ca nu e asa veniti cu argumente concrete.

ps.nu sunt scenarii sf, sunt scenarii duse la limita. Multe demonstratii matematice se demonstreaza aplicand acest principiu, care dealtfel se poate aplica cu succes in orice domeniu, chiar si in acest caz. E foarte util sa simplifici problema ca sa priceapa si iapa fara sa bati saua de pomana.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
grandanat, utilizator
Singurul meu argument concret pentru Dv. este tabelul de calcul la orice scara de bloc doriti sa o vedeti. Eu nu am cum sa va postez aici o asemenea lista, dar Dv. puteti verifica in practica, daca chiar va intereseaza subiectul.

Nu e vorba ca sunt fan sau nu al repartitoarelor, am asa ceva, vad iarna de iarna de 3 ierni incoace aceste tabele la doua blocuri, motive suficiente pentru mine sa ma preocupe problema atunci cand cineva spune ca plateste mai mult cu repartitoare decat fara.

Am adus suficiente argumente, de-a lungul timpului, cine vrea sa ia aminte, sa ia, cine nu, sa ramana la pausal. Nu eu ii platesc caldura....si-o plateste singur, pe proprie raspundere si pe proprie judecata.....
@grandanat

Va mai dau un exemplu si cu asta inchei ca vorba reclamei... "N-ai cu cine"
Mama are repartitoare. In bucatarie nu a desfiintat repartitorul care este la 20 de centimetri de aragaz.
Caloriferul il tine inchis, dar mancare face ca deh... stomacul cere. Stiti cat arata la consum acel repartitor? Raspuns: 0.
De ce? Pentru ca are doi senzori iar repartitorul are capacitatea de a distinge caldura venita din exterior si cea degajata de calorifer.
Pana la apartitia repartitoarelor cu 2 sensori da, era prosibil ca acel repartitor sa fie influentat de deschiderea geamului, ca punea bunica izmenele la uscat peste repartitor.
Un alt individ mergea pe un scenariu mai sf ca al dumneavoastra si spunea ca stie el de oameni care pun gheata pe repartitor...
Asa ca hai sa ne intoarcem la adevaratele probleme ale oamenilor din asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura popem popem Buna ziua Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)