avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare caldura

Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:40, 13 Iulie 2010
@grandanat
Trecand peste faptul ca puneti in discutie scenarii sf, totusi am sa va contrazic.
Caldura degajata de caloriferele din singurul apartament nu va putea incalzi toate celelalte apartamentele. Prin urmare, acei proprietari vor trebui sa se incalzeasca intr-un fel. Fie dand drumul la calorifere, fie la aragaz.
Chestia ca isi mai pun o patura peste nu mai functioneaza de foarte mult timp.
Armenteros a scris:

@grandanat
Trecand peste faptul ca puneti in discutie scenarii sf, totusi am sa va contrazic.
Caldura degajata de caloriferele din singurul apartament nu va putea incalzi toate celelalte apartamentele. Prin urmare, acei proprietari vor trebui sa se incalzeasca intr-un fel. Fie dand drumul la calorifere, fie la aragaz.
Chestia ca isi mai pun o patura peste nu mai functioneaza de foarte mult timp.


Scenariul nu e nicidecum sf, e doar un scenariu cu probabilitate f mica, dar plauzibil. Afirmatia dumneavoastra "platesc cat consum" e sf, pentru ca nu respecta realitatea. Nu are importanta ca-si pun o patura , ca se incalzesc cu aragazul sau ca sunt plecat in ibitza, important e ca au repartitarele inchise. Si tocmai acest scenariu demonteaza afirmatia dumneavoastra. Sunt incredibil de multe cazuri in care se plateste mai mult dupa montarea repartitoarelor decat inainte. Tocmai pentru ca acest mod de calcul nu este corect. Plus ale zeci de probleme create de acestea [ link extern ]


Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
grandanat, utilizator
Sumele vehiculate de dl. Opaina sunt depasite de realitate cu mult. Eu, personal, nu am incredere intr-un om care a fost intr-o functie publica si nu a facut nimic. Cat a ocupat acea functie spunea ca nu se face nimic pentru termoficare, dar raspundea de acest sector.
Din cei cu care am vorbit pana acum, peste 75 la suta sunt multumiti de aceste repartitoare.
Caldura la un apartament cu repartitoare nu va ajunge 650 de lei nici daca le lasa deschise non stop.
Domnul opaina spune ca acel confort termic este de 20-22 de grade si ca proprietarii apartamentelor cu repartitoare nu pot avea mai mult de 19 grade in apartament din cauza celor care stau cu caloriferele inchise. Din cifrele de acolo rezulta o pierdere de maxim patru grade ceea ce e aproape irelevant.
O alta gogomanie a domnului Opaina:
Intretinere 2010 in bloc cu repartitoare la un apartament cu 2 camere si trei persoane: 200 lei.
O minciuna odioasa. Va pot demonstra cu scanarea unei facturi la un apartament cu doua camere cu caloriferele inchise pentru luna februarie in care respectivul proprietar a platit suma de 19,00 lei: spatii comune (9,40) + serviciul de repartizare (de calcul) al facturii care este de 9,60.
As atasa factura acum, insa acolo este si numele firmei si nu vreau sa se interpreteze cum ca as face reclama firmei respective. Daca moderatorii permit acest lucru in secunda doi atasez documentul.
Opaina actioneaza ca un om politic, asa ca, va rog frumos, nu mai plecati urechea la oameni de genul acesta.
grandanat a scris:

. Sunt incredibil de multe cazuri in care se plateste mai mult dupa montarea repartitoarelor decat inainte. Tocmai pentru ca acest mod de calcul nu este corect. Plus ale zeci de probleme create de acestea
calculul nu are cum sa nu fie corect, pentru ca prin aceasta metoda se calculeaza consumul pe caloriferul/caloriferele contorizate prin aceste repartitoare raportate la consumul general dat de contorul general (gigacalorimetrul) de incalzire. asa cum ii spune si numele, acel aparat doar repartizeaza costurile in functie de numarul de unitati inregistrate, suma inregistrarilor tuturor repartitoarelor reprezentind 100% consumul energetic dat de contorul general
intr-o alta postare am explicat dpdv stiintific si tehnic de ce costurile cu intretinerea au crescut dupa montarea repartitoarelor, asa ca nu o voi mai repeta. daca vreti sa o aflati, puteti cauta prin mesajele scrise de mine ;)
Pai cum sa fie corect daca nu e ? Va mai expun un scenariu. Un bloc cu apartamente identice, unele contorizate altele nu, iar proprietarii cu repartitoare le tin la maxim tot timpul. In concluzie toti consuma aceeasi caldura, indiferent daca au sau nu repartitoare. Si acum va intreb, credeti ca vor plati la fel, chiar daca, consumul de caldura e identic ?

Raspuns NU.
Conform calculului(gresit) un apartament fara repartitor plateste cu 25% mai mult decat unul cu repartitor. Unde e corectitudinea?

Sistemul de repartitoare are 2 mari defecte(referitor la calculul caldurii consumate)
1. repartitorul poate fi afactat de factori externi( geam deschis, haine puse la usca pe calorifer, etc)
2. Sistemul de calcul intr-un bloc mixt(cu si fara repartitoare) este gresit, in dauna proprietarilor cu ap necontorizate.

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura popem popem Buna ziua Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)