avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare caldura

Buna ziua

Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile coparativ cu anul trecut este mai mic dar calculul caldurii tot firma cu repartitoare il efectuiaza , este legal daca jumatate dintre proprietari am renuntat la serviciile firmei respective sa ne calculeze tot ei costurile , si sa platim si pentru acest serviciu ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 19:32, 1 Februarie 2013
Este absolut legal, iar proprietarii care au renuntat la repartitoare nu mai platesc nimic in plus, desi firma efectueaza calculul costurilor cu incalzirea si pentru apartamentele lor. Puteti sa verificati acest lucru la as. prop. unde firma trimite o situatie centralizatoare, cat si un calcul in detaliu pentru fiecare proprietar.
Legal, avand in vedere punctul de vedere ANRSC exprimat in raspuns dat la email catre ei in aceasta chestiune, este.
Se motiveaza ca, o data montate repartitoarele, celor care renunta la consum contorizat, li se va calcula ca fiind necontorizati, avandu-se in vedere consumul maxim in anumite conditii de la un apartament contorizat plus 10%.
am inteles . multumesc
Nu este lega deloc.
Tot ANRSC prevede in Ordinul 233/2004, anexa 3, art. 23, al. (1) şi (2), art. 42 ca SE INTERZIC montarea, punerea în funcţiune, utilizarea şi exploatarea sistemelor de repartizare a costurilor, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile tehnice impuse în prezentul normativ tehnic.
Una dintre conditiile tehnice cumulative este ca 80% din apartamente sa aiba montate repartitoare. Sub acest procent, sistemul de repartizare a costurilor nu poate functiona [EDIT]
ANRSC este agentul de vanzari a firmelor prestatoare. Cand le pleaca clientii, ii prosteste sa ramana in sistem.
Cu atat mai grav este si sa va oblige sa platiti firmei calculele, impunind- u-va un serviciu pe care nu l-ati solicitat.
Art. 11 Codul consumului, Legea 296/2004
Orice vanzare fortata este interzisa. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
elga50, moderator
Deci sa inteleg ca respectiva firma nu ar mai trebuii sa calculeze consumul caldurii si ca sarcina revine asociatiei de proprietari , iar plata serviciului de calcul consum catre respectiva este ilegala , si trebuie efectuata de catre asociatia de proprietari ?

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica NEACSU IONELA GEORGETA NEACSU IONELA GEORGETA Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de calcul a energiei termice in apartament in cazul in care nu mai doresc calculul acesteia prin repartitoare. ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un contract cu o firma de calcul al consumului de energie termica ciolpi ciolpi Ca mai toate blocurile din capitala si al nostru are consumul de energie termica calculat la nivel de apartament de o firma autorizata pe baza repartitoarelor ... (vezi toată discuția)