avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare caldura

Buna ziua

Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile coparativ cu anul trecut este mai mic dar calculul caldurii tot firma cu repartitoare il efectuiaza , este legal daca jumatate dintre proprietari am renuntat la serviciile firmei respective sa ne calculeze tot ei costurile , si sa platim si pentru acest serviciu ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 19:32, 1 Februarie 2013
Nu ati inteles bine.
Atata timp cat exista o firma de calcul care va face la asociatie calculul caldurii pentru toata scara, in acest calcul sunt inclusi si proprietarii deconectati sau/si cei care au renuntat la repartitoare,
Calculul se face unitar pentru toti utilizatorii de caldura deoarece in condominiu caldura este raspandita prin tot sistemul, o parte din acesta fiind parte comuna tuturor (spatii comune, tevi verticale).

Celor care au renuntat la repartitoare, caldura pe calorifere li se repartizeaza ca fiind consumul maxim la care se adauga 10% din consumul inregistrat la un apartament contorizat (cu consumul cel mai mare).

Comisionul de calcul la apartamentele fara repartitoare depinde de firma de calcul. Unele iau acest comision, altele nu-l iau. Comisionul nu este ilegal, ci poate fi luat sau nu. Depinde de firma, inca o data va spun.

Comisionul de calcul se alatura costului consumului de caldura la fiecare apartament si este incasat de asociatie si apoi platit firmei.
multumesc
In cazul dvs. aveti nevoie de minim 16 proprietari cu repartitoare. Ordinul 233/2004 nu este abrogat, nu este "mai putin legal" decat alte idei ale ANRSC.
In Vestul Europei nu exista asa ceva, ca 50% din proprietari sa aiba repartitoare si 50% nu. Asemenea aberatii exista doar in Romania. ANRSC schimba conditiile ca pe ciorapi, in functie de interesele firmelor. Dupa ce oamenii s-au prins ca au luat teapa de la firme, nici nu au voie sa iasa din sistem, sunt fortati sa fie clientii firmelor prestatoare.
[EDIT]
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica NEACSU IONELA GEORGETA NEACSU IONELA GEORGETA Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de calcul a energiei termice in apartament in cazul in care nu mai doresc calculul acesteia prin repartitoare. ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un contract cu o firma de calcul al consumului de energie termica ciolpi ciolpi Ca mai toate blocurile din capitala si al nostru are consumul de energie termica calculat la nivel de apartament de o firma autorizata pe baza repartitoarelor ... (vezi toată discuția)