avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lipsa viza ITM pe o perioada de 3 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lipsa viza ITM pe o perioada de 3 ani

Bună ziua,
În perioada 1992-1995, am lucrat la o firmă privată, legal cu Carte de Muncă. Activitatea mea este trecută în Cartea de Muncă, cu retribuţia tarifară lunară şi majorările de salar pe acea perioadă, cu ştampila şi semnătura persoanelor competente din acea unitate. La decizia de pensionare mi s-au tăiat aceşti 3 ani de activitate pe motiv, că nu am viza ITM. În perioada 1992-1995, faţă de retribuţia trecută în cartea de muncă, adică brutul, eu am primit netul, după ce s-au reţinut toate cele necesare legislaţiei în vigoare, conform stat de plată, pe care l-am semnat. Firma la care am lucrat atunci s-a desfiinţat în 2009. Acum după 20 de ani aflu că trebuia să am viza ITM, de care eu atunci nu auzisem. Bănuiesc că undeva aceste state de plată există, care să ateste cele spuse de mine, iar 3 ani din viaţă când eşti bătrân şi bolnav, iar acum mă simt tare înşelat, înseamnă mult.
Cum pot să procedez mai departe?
Vă mulţumesc, pentru înţelegere şi răbdare.
Cel mai recent răspuns: nemultumit , utilizator 08:13, 10 Martie 2015
Pe timpul acela nu exista ITM asa ca nu avea cum sa puna viza pe carnetul de munca.
Pe timpul acela exista Directia de Munca, care apoi a devenit ITM. In acest caz, mergeti la ITM pentru a va certifica acea perioada si apoi dupa certificare mergeti la Casa de pensii pentrualpensiei.
Multumesc de sfat.
Multumesc, inca o data. Am fost la ITM si ceva sperante am. Nu stiu latina, dar banuiesc, ca ignorarea (necunoasterea) legii, nu scuza pe nimeni. Atunci, mai dati-imi un sfat. Cum poate cineva sa cunoasca legislatia, zilnic, pas cu pas. Cred ca sunt mii de oameni in situatia mea, care nu sunt ignoranti si inculti, dar care nu au cum sa conoasca legislatia. Mai rau, sunt alti mii de oameni cam ignoranti si hai sa spun mai neajutorati, care la fel nu stiu legislatie. Sunt de acord cu domnia voastra, ca necunoasterea legii nu te absolva, dar eu o consider ca un om de buna credinta cu toate taxele la zi si fara pata, sa spun asa, trebuie sa suporte necazuri legislative. Un hot, criminal, excroc, etc. si cei cu bube in cap, da. Banuiesc, ca dictonul latin, era valabil pentru ei. In fine, sfatul domniei voastre a fost super , dar tot nu-s lamurit cum pot sa fiu la zi cu legislatia. Va multumesc pentru tot, intelegere , rabdare si sfat.
1. Nimeni nu poate sa cunoasca toate legile si celelalte acte normatve care reglementeaza viata noastra sociala.

2. Spre deosebire de alte perioade acum avem la dispozitie multe surse de informare printre care si site-ul Avocatnet.ro, poate cea mai buna sursa de informare cu acces gratuit.

Alte discuții în legătură

Arhive caprarescu tudor caprarescu tudor As dori sa stiu unde se afla arhivele tcch cluj napoca grup de santiere timisoara 1979.Ma intereseaza in mod deosebit de unde pot obtine adeverinta de grupa si ... (vezi toată discuția)
Bună vă rog să mă ajutati unde este arhiva fostei intreprinderi ... logitech1 logitech1 Bună vă rog să mă ajutati unde este arhiva fostei intreprinderi I.P.P.S.C. Cluj Napoca ? (vezi toată discuția)
Arhiva ? cornel10 cornel10 Arhiva care era la Turda , pe langa apa Aries . cu acte de la I A S (gostat ) Zau de campie , si Mihesu de campie , a-mi trebue acte pentru pensie . Antrebare ... (vezi toată discuția)