buna tuturor!
In luna decembrie 2008 am cumparat o camera video de la Altex - Targoviste. La o luna in ianuarie 2009 mi s-a stricat. Am dus-o la reprezentanta desemnata pentru reparatie. Dupa doua saptamani mi-au reparat-o dar inutil deoarece s-a stricat iar in luna mai 2009. Am dus-o la reparat din nou. M-au chemat dupa o saptamana sa o ridic. La o zi dupa ridicarea ei de la service am realizat ca defectiunile inca existau. M-am dus la Altex - Targoviste de unde am cumparat-o iar angajatii de acolo au refuzat sa comunice cu mine motivand ca pentru dansii camera nu arata defecte majore.
ulterior am facut o sesizare la Directia de Protectie a Consumatorului iar pana in prezent nu am primit nici un raspuns.
Cine cunoaste legile in acest sens si ma poate ajuta i-as fi recunoscator.
Va multumesc tuturor de pe forum.
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea constatarii si pronuntarii sanctiunii rezolutiunii , ca si cauza de ineficacitate a acestui act (practic obligatia vanzatorului e indeplinita necorespunzator.)
Aceasta actiune e prescriptibila in termenul de 3 ani.
Sau adresativa unitatii de service pentru eliberarea unui certificat de negatie, in baza caruia solicitati vanzatorului schimbarea produsului sau restituirea contravalorii acestuia.
Invocati prevederile Legii nr. 449/2003, republicata, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, in special prevederile ART. 10, 16, 17 dar mai ales 18
"ART.18 Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate."
Garantie produs
dakoo
Am achizitionat acum mai putin de 6 luni un laptop de la un magazin Altex. La mai putin de 6 luni acesta s-a defectat. Am fost la ei, si am intrebat, teoretic, ... (vezi toată discuția)
Anpc
bogdanA2012
ANPC Buna ziua, am achizitionat un telefon mobil in data de 10.01.2022, la nici 3 luni de la achizitie am fost nevoit sa il duc in service, deoarece acesta se ... (vezi toată discuția)