avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie nerespectata de vanzator
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie nerespectata de vanzator

buna tuturor!
In luna decembrie 2008 am cumparat o camera video de la Altex - Targoviste. La o luna in ianuarie 2009 mi s-a stricat. Am dus-o la reprezentanta desemnata pentru reparatie. Dupa doua saptamani mi-au reparat-o dar inutil deoarece s-a stricat iar in luna mai 2009. Am dus-o la reparat din nou. M-au chemat dupa o saptamana sa o ridic. La o zi dupa ridicarea ei de la service am realizat ca defectiunile inca existau. M-am dus la Altex - Targoviste de unde am cumparat-o iar angajatii de acolo au refuzat sa comunice cu mine motivand ca pentru dansii camera nu arata defecte majore.
ulterior am facut o sesizare la Directia de Protectie a Consumatorului iar pana in prezent nu am primit nici un raspuns.
Cine cunoaste legile in acest sens si ma poate ajuta i-as fi recunoscator.
Va multumesc tuturor de pe forum.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:02, 14 Iunie 2009
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea constatarii si pronuntarii sanctiunii rezolutiunii , ca si cauza de ineficacitate a acestui act (practic obligatia vanzatorului e indeplinita necorespunzator.)
Aceasta actiune e prescriptibila in termenul de 3 ani.
Sau adresativa unitatii de service pentru eliberarea unui certificat de negatie, in baza caruia solicitati vanzatorului schimbarea produsului sau restituirea contravalorii acestuia.
Invocati prevederile Legii nr. 449/2003, republicata, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, in special prevederile ART. 10, 16, 17 dar mai ales 18
"ART.18 Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate."

Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire garantie telefon aniry aniry buna ziua, am achiyitionat un telefon sony ericsson w660i in data de 24 dec. 2008, in februarie 2009, am sesizat vanzatorului defectarea acestuia (procesul ... (vezi toată discuția)
Garantie produs dakoo dakoo Am achizitionat acum mai putin de 6 luni un laptop de la un magazin Altex. La mai putin de 6 luni acesta s-a defectat. Am fost la ei, si am intrebat, teoretic, ... (vezi toată discuția)
Anpc bogdanA2012 bogdanA2012 ANPC Buna ziua, am achizitionat un telefon mobil in data de 10.01.2022, la nici 3 luni de la achizitie am fost nevoit sa il duc in service, deoarece acesta se ... (vezi toată discuția)