avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare grupa a II-a de munca

Buna ziua, Sunt femeie, nascuta mai 1957, fost angajat la Hidroconstructia, in functia analist programator, stagiul total de cotizare 31 ani si doua luni. In perioada 01.10.1981 pana la 31.12.1990 am fost incadrata in grupa a II-a de munca in procent de 100% si nominalizarii efectuate prin Hotararea Consiliului de Administratie din 1991. Temeiul juridic al incadrarii in grupa a II-a de munca il reprezinta HGR nr. 1223/20.11.1990. Sporul pentru vechime ca si sporul pentru conditii grele a fost inclus in salariul tarifar lunar, pentru o anume perioada, sporul de vechime este mentionat separat. Decizia pentru acordarea pensiei anticipate partial nu valorifica dovada incadrarii in grupa a II-a de munca. Mentionez ca activitatea depusa in perioada ce prevede incadrarea in grupa a ii-a de munca s-a desfasurat in cadrul Oficiului de calcul,, in conditii nefavorabile de microclimat, zgomot intens si vibratii datorate echipamentelor de calcul din acea vreme, calculatoare, imprimante, masini perforatoare de cartele,etc. As avea nevoie de o solutionara explicita, valabil, legal referitoare la cazul de mai sus. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: demi1957 , utilizator 12:41, 6 Februarie 2015
Impotriva deciziei de pensionare faceti contestatie in termenul legal indicat la Comisia Centrala si daca - in 45 de zile - Comisia nu solutioneaza contestatia sau va este respinsa introduceti actiune in instanta, solicitand valorificarea perioadei incadrata in grupa a II a de munca.
Va multumesc pentru sfat, anumite 'pasaje' din diverse consultari pe aceasta tema facute de mine pe net ar sugera ca functia de analist-programator nu face parte din clasificarea ocupatiilor si meseriilor acceptate si integrate in categoria a II a de munca.
De altfel, consider ca analistii programori, ca grup profesional, suntem printre primii, acum care solicitam si deschidem dosare de pensie, iar gruparea acestora in unitatile unde s-a acordat grupa a -II-a de munca, imi pare caz fara precedent sau partial necunoscut.
Pentru orice idee de temei legal sau similar intalnita, v-as fi f. recunoscatoare.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii nerecunoscuta ellamoise ellamoise Am lucrat 16 ani in gr.II de munca ca operator consola (calculator ) este mentionat in cartea de munca ca am lucrat in procent de 100% in grupa a II, ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa ii de munca maria0157 maria0157 Am beneficiat de spor conditii grele/vatamatoare de munca in perioada 1991-1999, fiind incadrata ca analist (programator) si expert in cadrul unei unitati ... (vezi toată discuția)
Lege pentru grupa popescuelena77 popescuelena77 Din 1975 am fost incadrata la D.C.S Centrul de calcul ca operator perforator, (1975-1977).Din 1977 am fost transferata in interes de serviciu la Ministerul ... (vezi toată discuția)