avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grupa II de munca

Am beneficiat de spor conditii grele/vatamatoare de munca in perioada 1991-1999, fiind incadrata ca analist (programator) si expert in cadrul unei unitati militare. Am dreptul la incadrare in grupa II de munca? Baza legala a incadrarii Legea 49/1992, HG 281/1993 si HG 542/1996
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:33, 18 Decembrie 2010
Faptul ca ati beneficiat de spor pentru conditii grele / vatamatoare de munca nu are legatura cu incadrarea in grupe de munca. Sporul va fi valorificat (sau a fost, daca beneficiati de pensie) la determinarea punctajului mediu anual.

Incadrarea in grupe de munca nu se poate face retroactiv. Incadrarea in grupe de munca a locurilor de munca, a activitatilor profesionale si a categoriilor profesionale se facea anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare grupa a ii-a de munca demi1957 demi1957 Buna ziua, Sunt femeie, nascuta mai 1957, fost angajat la Hidroconstructia, in functia analist programator, stagiul total de cotizare 31 ani si doua luni. In ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj mediu anual pensie Roxana Ilea Roxana Ilea 1. Cunosc faptul ca la trecerea de la pensia de invaliditate la pensia la limita de varsta se aplica acelasi indice de corectie, adica 1,09 in cazul meu. Dar ... (vezi toată discuția)
Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)? marian11 marian11 Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)? (vezi toată discuția)