avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Un prieten a fost prins in trafic fara permis si sub influenta alcoolui,el era minor pe vremea aia,avand 17 ani,la un an cand a implinit varsta de 18 ani a absolvit scoala de soferi a dat examenul si a dobandit permisul! Dupa aproximativ 3 ani de la fapta s-a incheiat procesul ! a primit 6 luni sub supraveghere,sa urmeze cursuri scolare,s.a! si permisul i-a fost anulat 1 an de zile,este normal asa ceva?? el nu a primit pe instiintare de la judecatorie retragerea permisului,a fost chemat sa il predea iar lui nu i s-a aratat nimic in care arata ca permisul i-a fost anulat datorita judecatoriei ! Astept niste pareri daca este normal ! Va multumesc mult !:)
Este legal cum s-a procedat.
Anularea permisului se face de catre seful politiei rutiere in baza hotararii judecatoresti si nu de catre instanta de judecata.
Permisul care l-a avut este anulat definitiv, nu pe 1 an.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permis dupa dosar penal hagiugheorg1_BZ hagiugheorg1_BZ as vrea sa stiu daca dupa un an de la hotarirea definitiva se mai face scola pentru obtinerea permisului si daca da cu cazierul cum se procedeaza?se sterge? ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis iulian8817 iulian8817 Buna ziua! anul trecut pe data de 29 aprilie am fost condamnat la 8 luni cu suspendare si o perioada de incercare de doi ani cu interzicerea drepturilor disp. ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului de conducere hdi hdi buna ziua in data de 02.12.2011 am primit sentinta judecatoreasca definitiva in urma careia mi sa anulat permisul de conducere pentru infractiunile privind ... (vezi toată discuția)