avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatenie

Sunt cetatean roman si suedez si doresc sa renunt la cetatenia suedeza.
Care este procedura pe care sa o urmez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:03, 7 Februarie 2015
Stimat forumist,

Renunțarea la cetățenia suedeză este o chestiune care implică noțiuni dreptul Regatului Suediei, nu al României. Prin urmare, va trebui să contactați un avocat suedez/ obține informații ditr-o sursă suedeză.

Cu stimă.
Daca nu aveti permisiunea expresa de a va pastra cetatenia suedeza, pierdeti/ati pierdut automat cetatenia suedeza dupa implinirea varstei de 22 de ani daca nu v-ati nascut in Suedia, nu ati domiciliat in Suedia si nu aveti legaturi cu Suedia. Sursa: [ link extern ]

Pierderea unei cetatenii nu elimina raspunderea civila sau penala pentru faptele proprii, indiferent unde au fost comise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie sudeza pentru minor Milea Milea Buna ziua, Sunt mama unui copil in varsta de 14 ani, tatal sau fiind cetatean suedez. Sunt recasatorita si traim in Romania. Tatal fetitei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Cetatenie PetraIulia PetraIulia Fiul meu s-a nascut in Spania, avand mama romanca si tata argentinian, necasatoriti. Vrem sa solicitam pentru el cetatenia spaniola, dar intre timp are nevoie ... (vezi toată discuția)
Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)