avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere minor

fetita mea s-a casatorit la varsta de 17 ani. va rog sa-mi raspundeti :mai poate primi pensie de intretinere de la tatal ei?
(o afecteaza cu ceva faptul ca s-a casatorit ?sau tatal are obligatia sa-i plateasca incontinuare pana la 18 ani pensia?)

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vilceleandaniela , utilizator 16:28, 6 Februarie 2015
Minorul poate pretinde Întrețnere de la părinții săi doar dacă se află în nevoie. Fiind căsătorită, obligația de întreținere aparține acum soțului în primul rând și abia în subsidiar părintelui, dacă soțul nu este în stare /nu are capacitatea să o întrețină.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere gigif gigif Buna ziua, In urma cu 20 ani, dintr-o relatie pasagera, a rezultat un copil.In sept.acest copil va implini 19 ani. Dn pacate copilul este bolnav ... (vezi toată discuția)
Dacă o persoană are specificat in sentința "plata pensie de ... Ana Georgeta Ana Georgeta Dacă o persoană are specificat in sentința \"plata pensie de întreținere pana la varsta majoratului\", mai trebuie sa plateasca după ce copilul a plătit ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil Niko3 Niko3 Buna ziua, dupa varsta de 18 ani copilul mai are dreptul la alocatia primita in urma divortului? Mentionez ca este inca elev. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)