avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie pensie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie pensie

buna ziua,
am un cabinet medical pe libera practica si as vrea sa stiu care este valoarea pe care sa o inscriu in declaratia600 pentru CAS (845 LEI/LUNA*26.3%*12 LUNI ) pentru a beneficia de un punct de pensie ? nu am contract cu casa de sanatate.
Sau ce suma ar trebui sa declar si sa achit pentru a beneficia de un punct de pensie ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:48, 7 Februarie 2015
In declaratia 600 veti trece pentru fiecare luna din acest an 845 lei ca venit asigurat si apoi veti plati 222 lei contributie la pensie pentru acest venit asigurat minim. Daca doriti puteti sa treceti si mai mult..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular al unei i.i. - angajat la propriul i.i. este legal? mirela1984 mirela1984 Un titular al unei i.i. este angajat la propriul i.i. este legal acest lucru? ce se poate face pentru a schimba situatia? Este in regula daca i se ... (vezi toată discuția)
Pensie platita anticipat Srb Srb Buna ziua, Momentan in Romania am cotizat circa 10 ani la pensie. Se poate plati anticipat la casa de pensii sau in alta parte suma minima pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru pensie si asigurare medicala DOMNICAbadea DOMNICAbadea cit trebuie sa platesc pentru asigurare medicala si pensie in conditiile in care nu lucrez si vreau sa fiu asigurata medical si sa am vechime pentru ... (vezi toată discuția)