avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA PT VANZARE AUTO
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA PT VANZARE AUTO

BUNA SEARA,

AM URMATOAREA SITUATIE: LUCREZ LA O FIRMA PLATITOARE DE TVA. AM AVUT IN 2008 O ACHIZITIE INTRACOMUNITARA A UNUI AUTOTURISM TOT DE LA O FIRMA PLATITOARE DE TVA PENTRU CARE AM INREGISTRAT TVA ASTFEL 4426=4427. ACELASI AUTOTURISM DORESC SA-L VAND IN LUNA IUNIE 2009 UNEI PERSOANE FIZICE DIN ROMANIA. INTREBAREA ESTE: INREGISTREZ TVA COLECTAT PENTRU VANZAREA RESPECTIVA, DECI INTOCMESC FACTURA CU TVA 19%?
ASTEPT RASPUNS URGENT.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:34, 16 Iunie 2009
Da, intocmiti factura cu TVA.
Potrit O.U.G. nr. 34/2009, persoanele impozabile care vand autoturismele, pentru care dreptul de deducere a fost limitat, incadreaza aceste tranzactii la „operatiuni scutite fara drept de deducere”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva autoturism achizitionat din ue artemys artemys Buna ziua, Am achizitionat in luna septembrie un autoturism din Olanda, pe firma ( platitor TVA) si vreau sa-l vand, tot in septembrie, mie, persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Tva leasing ddmn ddmn se mai deduce tva-ul din leasing-uri ? (vezi toată discuția)