avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FONDURI OBLIGATORII ASOCIATIE PROPRIETARI...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FONDURI OBLIGATORII ASOCIATIE PROPRIETARI...

buna ziua...as dori sa stiu si eu ce fonduri sunt obligatorii pentru a fii platite de catre locatari pentru asociatia de proprietari...???
Cel mai recent răspuns: chermenschi lucica , utilizator 11:29, 3 Martie 2015
Femeia de serviciu se plateste pe stat de salarii, in baza unui contract de munca.

Contractul de munca se inregistreaza la ITM si la ANAF.
Se depune declaratia 112 lunar la ANAF.
Pentru acest salariu se plateste impozit si contributii pentru angajat si angajator la ANAF.

valoarea totaladin statul de salarii (salariu net + impozit + contributii angajat + contributii angajator) se repartizeaza pe lista de intretinere pe cota-parte-indiviza.

Probabil presedintele dv. vrea sa faca evaziune fiscala, sa nu plateasca nimic la stat.
Pe langa faptul ca in acest caz veti plati o suma mult mai mica la intretinere, riscul de a fi amendati de ITM si ANAF este de luat in seama.
Ca exemplu, ITM amendeaza asociatia cu 10.000 lei pentru fiecare loc de munca nefiscalizat, plus ca mai plateste si femeia de serviciu o amenda substantiala.

Cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
elga50, moderator
VA MULTUMESC DIN SUFLET...acum am inteles...o zii buna...
o intrebare...in cazul unei amenzi catre asociatia de proprietarii...cine va plati amenda, administratorul sau asociatia de proprietarii din banii locatarilor...???
Amenda data asociatiei o plateste cel vinovat de acceptare muncii la negru, adica presedintele asociatiei. Sigur ca daca acesta a luat aceasta decizie impreuna cu ceilalti membri ai comitetului, sportiv ar fi sa puna banii impreuna sa faca "de amenda".
Am auzit de situatii cand au hotarat proprietarii in adunarea generala si atunci tot asa "sportiv" ar fi sa contribuie toti la achitarea amenzii.
Dar, in fata organelor de control, vinovat este presedintele pentru ca el incheie, semneaza CIM si de aceea el este amendat daca nu respecta legea.
elga50 a scris:


riscul de a fi amendati de ITM


In temeiul ultimilor modificari survenite,autoritatea ITM a fost desfiintata
Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi desfiinţate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii, a decis Guvernul, transmite Mediafax în pagina electronică.

Alte discuții în legătură

Cine plateste amenda itm in cazul asociatiilor de proprietari kta87 kta87 la o asociatie de proprietari s-a dat o amenda pentru ca nu era angajata femeia de serviciu si administratoarea la data la care au cerut actele( au avut ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb servicii mihai_r mihai_r Buna ziua, Am fost ales de curand presedintele unei asociatii de proprietari in conditiile in care nu s-a oferit nimeni sa ocupe aceasta pozititie ... (vezi toată discuția)
Plata dauna oltean45 oltean45 patronul sotiei mele a fost amendat de catre ITM pentru ca a gresit data angajarii in declaratie iar acesta isi recupereaza amenda din salar dar fara sa dea ... (vezi toată discuția)