avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema.Ea si el se casatoresc. Inainte de casatorie,ea are un apartament, el un apartament cu fosta sotie, nefacandu-se partajul la divortul lui. Dupa casatorie, ea vinde apartamentul, cumpara o casa, care este bunul ei propriu, intabulata doar pe ea ca bun propriu. El da declaratie in fata notarului ca aceea casa este bunul ei propriu, achizitionata din banii proveniti din vanzarea unui bun propriu avut inainte de casatorie. Ea are doi copii din prima casatorie. Impreuna nu au copii. Dupa doi ani divorteaza, de comun acord, la primarie. Nu au realizat bunuri comune, deci nu s-a facut nici un partaj. Dupa divorti, daca ea decedeaza, el are vre-un drep la mostenire din casa ei bun propriu? Daca vor copii ei sa vanda casa, el poate obstructiona vanzarea? Sau trebuie sa dea vreo declaratie la notar ca nu are nici un drept din aceea proprietate? In contractul de vanzare-cumparare, figureaza si el in calitate de declarant, la cumparator, doar ea. Sper ca am fost destul de clar in ceea ce am expus. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 22:10, 6 Februarie 2015
el nu are nicio treaba, nu trebuie intrebat nimic, nu are vreun drept, avea daca erau casatoriti cand a decedat, acum nu.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la parintii mei prin contract de donatie ... Debby Debby Buna ziua, Am primit de la parintii mei prin contract de donatie un aparatament inainte de casatorie. Acum sunt casatorita si intentionam sa vindem ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din vânzarea alteia, pe care o aveam dinainte de căsătorie. are soția dreptul la o cotă din ea la un eventual partaj? srni69 srni69 Sint casatorit de 3 ani, acum 4 luni am cumparat o casa din banii obtinuti din vanzarea altei case dobindite inainte de casatorie. Plata s-a facut din contul ... (vezi toată discuția)