avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prelevare ADN
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prelevare ADN

Buna seara
As dori sa imi raspindeti la o intrebare ... cum este posibil sa existe caz fara ca ADN-ul persoanei acuzate sa fie la locul faptei .
Nu locuiesc in Romania si fapta aceasta se petrece in Cyprus .Ca sa intelegeti mai bine toata istoria . este vb de un barbat care afost arestat i s-a perchezitionat masina , masina in care politistii nu au gasit nimic . dupa o jumatate de ora de la perchezitie unul din politistii aflati la fata locului a spus ca a vazut barbatul respectiv ca ar fi aruncat ceva pe geamul masinii , masina ce se afla in mers cu o viteza de 80 km /ora .Au cercetat locul indicat de politist care era la 5 metrii in afara carosabilului si au gasit un pachet cu 535 grame de canabis . In urmarirea barbatului inainte de a fi oprit au fost doua masini nu inscriptionate cu insemnele politiei dar in care erau 2 politisti in prima si unul in a doua masina . Cei din prima masina care erau mult mai a proape de barbat nu au vazut nimic in svhimb cel din adoua masina care era singur si este una si aceeai persoana cu cel care a agasit pachetul cu canabis spune ca l-a vazut cand a aruncat ceva pe geamul de langa sofer in campul care era acolo . Acesta a afost arestat si pus sub urmarire penala . Sunt 6 saptamanai de cand s-a intamplat totul , i-a fost refuzat dreptul de eliberare conditionata , timp in care analiza de ADN a iesit cu multe alte ADN -uri ale altor persoane numai a lui nu . ACUM VA RG SA IMI SPUNE-TI CUM ESTE POSIBIL SA FII ACUZAT DE CEVA CU CARE NU AI INTRAT IN CONTACT ?
Multumesc pt raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: lumarin70 , utilizator 13:11, 9 Februarie 2015
Buna ziua ... imi pare rau sa va contrazic dar stiinta va contrazice singura ..
Definirea termenului de profil ADN.
Analiza ADN in scop de identificare este cunoscuta sub numele de
tipare ADN
,
genotipare ADN
,
profil ADN
sau
test de identificare ADN
.
Profilul ADN se defineste ca fiind totalitatea acelor caracteristici structurale ale materialului genetic care permit identificarea unui individ.
Desi foarte larg utilizat, termenul de amprenta genetica nu defineste tocmai corect acest tip de analiza.
Aceasta sintagma a fost creata operându-se o analogie între multitudinea de benzi obtinute prin analiza de genotipare şi multitudinea desenelor liniare ce alcătuiesc o amprentă digitală Desi sugestiva, analogia este forţată intrucat, cei doi termeni, amprenta digitală şi amprenta genetică nu au în comun decât capacitatea de a reflecta una dintre trăsăturile fundamentale ale fiinţelor vii,şi anume unicitatea lor biologică
Termenul de amprentă genetică s-a impus sub această formă în conştiinţa publicului, insa in prezent, in literatura medicală de specialitate şi în limbajulul juridic se foloseste aproape exclusiv termenul de
profil ADN
.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
lumarin70, utilizator
nu mă contraziceți cu nimic. ceea ce citați dumneavoastră nu are absolut nici o legătură cu ceea ce întrebați. o persoană poate atinge un obiect fără să se realizeze transfer de material genetic sau să lase amprente papilare (lizibile) pe acel obiect.
stiti de cat "material biologic" au nevoie biochimistii Politiei pentru a face legatura intre profilul genetic al unui individ si urmele lasate de acesta pe obiectele implicate intr-o infractiune? In conditii perfecte de recoltare, doar de 100 pana la 150 de nanograme, adica nu mai mult decat stratul microscopic de celule pe care il lasa un om daca atinge cu degetul o cutie de chibrituri,

Si atunci cum imi spune-ti dvs ca nu se poate preleva ADN-ul de pe un pachet daca ai luat contact cu el ?
In cazul pe care vi l-am prezentat barbatului in cauza i s-a inscenat toate acestea .... nu a avut contact de nici un fel cu pachetul respectiv . Iar intrebarea mea era alta ... CUM POATE EXISTA CAZ IN CAZUL IN CARE ADN-UL NU II CORESPUNE LUI ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
lumarin70, utilizator
Nu cunosc dreptul cipriot, dar cred ca acolo testul ADN nu e singura proba admisibila intr-un proces.
se lucreaza dupa dreptul englez ... au fost colonie engleza si acum si-au pastrat legile lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de violare de proprietate si cercetarea politiei carasclaudiu carasclaudiu Buna! 1. In data de 24.10.2013 orele 21,00 un vecin cu care am un conflict pentru ceva teren si autorizatie lispa a constructiei (a lui), intra noaptea in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Posesie de cannabis Nuffy Nuffy Acum cateva luni eram afara impreuna cu in prieten pe o banca in fata unei scari de bloc, foarte aproape de domiciliul lui. In jurul orei 1:00 se opreste in ... (vezi toată discuția)