avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie de cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie de cannabis

Acum cateva luni eram afara impreuna cu in prieten pe o banca in fata unei scari de bloc, foarte aproape de domiciliul lui. In jurul orei 1:00 se opreste in fata bancii o masina de politie care ne cere sa ne ligitimam si apoi ne perchezitioneaza. Asupra noastra nu a gasit NIMIC, dar aproximativ in 2-3m in spatele bancii, in gradina blocului au gasit 2 bucatele de staniol, pe care ulterior politistul le-a deschis la sectie spunandu-ne ca este cannabis. Acolo am declarat faptul ca bucatile de staniol nu ne apartin, politistul gasindu-ne cu 2 doze de bere in fata legat de care nu a avut nimic de comentat, afirmand faptul ca noi consumam alcool. Dupa declaratii politistii ne-au lasat sa plecam, astazi fiind contactat de o persona de la DIICOT care m-a rugat sa ma prezit la sediu pentru a sta de vorba cu procurorul de caz fiind acuzant intr-un dosar. Ce se v-a intampla mai departe? Care este abordarea corecta asupra situatiei ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:26, 5 Octombrie 2017
Polititsti au intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante, au sigilat probele si le-au trimis la expertiza. Probabil ei au sesizat ca dvs ati aruncat drogurile si au consemnat asta in PV.
PV constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala.
In baza lui s-a inceput urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 4 alin.1 din Legea 143/2000.
Probabil ca intre timp a venit raportul de constatare tehnico-științifică si din concluzii rezultă că probele ridicate reprezintă cannabis.
Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale in personam, ati capatat calitatea de suspect, dupa care v-au citat sa va aduca la cunostinta acuzatia.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa va asiste in fata organelor judiciare si cu care sa stabiliti strategia apararii.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Tin sa precizez ca politistul ne-a citit procesul verbal unde nu a specificat ca ne-a vazut aruncand ceva, l-am si intrebat daca el a vazut sau nu ceva, el raspunzand ca nu a vazut dar ca toata situatia pare suspecta. In PV a scris faptul ca au fost gasite in proximitatea noastra. Aveti vreo sugestie in legatura cu ce ar trebuii sa spun la DIICOT, nu imi permit un avocat.
Ambele variante, recunoasterea sau nerecunoasterea, prezinta avantaje si dezavantaje, Ei stiu foarte bine cum se obisnuieste uneori, cand apare un organ de politie, sa se arunce drogurile. Dar trebuie sa poata proba ale cui erau, cine le-a aruncat. Daca intr-adevar in PV a retinut doar ca au fost gasite in proximitate nu va leaga nimic de respectiva cantitate de droguri.
Amprente consider ca sunt aproape imposibil de luat de pe un staniol "sifonat" , Despre prelevare adn nici nu poate sa fie vorba, pentru o fapta atat de usoara. Deci, daca elementele sunt asa cum le-ati prezentata, nu prea au cum sa probeze. Ar fi existat posibilitatea sa fiti chemat in calitate de martor. Dar, daca spuneti ca au folosit .expresia "acuzat", ramane sa aflati acolo calitatea
. Daca sunteti suspect or sa va aduca la cunostinta invinuirea si drepturile, printre care dreptul de a nu da nicio declaratie si de a consulta dosarul
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Mergeti si declarati adevarul la procuror.
O sa ii intereseze de unde ati cumparat.
Buna ziua, sunteti disponibil in data de 9.11 la ora 11:00, nu ma lasa site-ul sa va vad numarul de telefon, sau adresa de email. Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla? chemat la audieri după un an și jumătate roba roba acuma un an jumate ma prins politia cu un 0 ,5 la mine de iarba si acuma dupa un an jumate mau sunat sa merg la audieri de la anti drog si nici nu sa prezentat ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cand ești citat de către diicot ? AndreiCiridan AndreiCiridan Bună seara, Scriu acest mesaj pentru a primi un sfat de la cineva care cunoaște procedura penala în ceea ce privește consumul de droguri de risc ( ... (vezi toată discuția)
Consum cannabis,citație Unutilizator24 Unutilizator24 Bună ziua! Întrebarea mea vine după următoarea întâmplare:Am fost prins,deținând cannabis ,mai puțin de un gram iar polițistul ce mi-a întemeiat ... (vezi toată discuția)